Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

SSI ønsker fortsat nedlukninger og massetest på trods af epidemikontrol

Politik

17/5/21 12:45

LTT

Det fremgår i et notat fra Statens Serum Institut, som TV2 er i besiddelse af selvom coronapandemien vurderes til at være under kontrol.

Selvom der har været stigninger i antallet af nye tilfælde, holder den observerede udvikling sig fortsat under niveauet for de tidligere prognoser for smittetal og indlæggelser eksperter har regnet på. SSI vurderer, at der er bevaret epidemikontrol i øjeblikket, skriver TV2. Det skyldes bland andet de automatiske nedlukninger og det massive antal test.

Vigtige redskaber
Den lokale nedlukningsmodel vurderes til at være et vigtigt redskab til at bryde smittekæderne lokalt og på den måde kontrollere udviklingen nationalt. SSI vurderer også coronapasset som et andet redskab til at mindske risikoen for spredningsbegivenheder. Det er netop et punkt, der højest sandsynligt kommer til at være en del af mødet i dag, da flere politiske partier ønsker ”kørekortsmodellen”. Her kan du læse mere om den store genåbningsaftale.  

Forsigtig genåbningsplan
Notatet fra SSI er sendt til ud til partiledere og ordførere inden mødet om den store genåbningsplan i dag. Selvom smittespredningen er under kontrol, så vurderer SSI fortsat, at genåbningen bør ske forsigtigt, således der kan reageres hurtigt på ændringer i smitten. Derudover er det vigtigt, at smittetrykket fortsat holdes nede, selvom mange ældre er vaccineret.

Udover at bevare kontrol over smittetrykket grundet belastningen af sundhedsvæsenet, så er det også hensigtsmæssigt at holde trykket nede grundet forebyggelse af spredning med nye virusvarianter, der har øget smitsomhed og nedsat effekt af antistoffer, skriver SSI.

 

Annonce