Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Justitsminister vil straffe livsfarlige vanvidsbilister hårdere

26/11/20 10:49

Theis

Vanvidskørsel, som frarøver uskyldige mennesker livet, skal straffes langt hårdere end i dag. Det mener justitsminister Nick Hækkerup, som vil sende et lovforslag i høring, der bl.a. skærper straffen for uagtsomt manddrab begået i forbindelse med vanvidskørsel med 50 procent.

Der har de senere år været flere episoder, hvor vanvidskørsel på tragisk vis har resulteret i dødsfald og alvorlige kvæstelser. Straffen for at køre folk ihjel står ikke mål med forbrydelsens alvor, og det vil justitsminister Nick Hækkerup nu lave om på.

Justitsministeren vil derfor sende et lovforslag i høring, der skærper straffen for at begå uagtsomt manddrab eller betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel. Lovforslaget vil lægge op til at hæve straffen med 50 procent, hvilket vil sige, at sager, hvor uagtsomt manddrab i dag straffes med fængsel i f.eks. 3 år, fremover som udgangspunkt vil skulle straffes med fængsel indtil 4 ½ år.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

”Vi har desværre set helt forfærdelige episoder, hvor vanvittige personer slår folk ihjel med deres sindssyge kørsel. Det er dybt tragisk og illustrerer behovet for, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag. Derfor fremlægger regeringen nu et forslag om at hæve straffen med 50% for vanvidskørsel, der resulterer i dødsfald eller alvorlig legemsbeskadigelse. Et klart og vigtigt signal om forbrydelsens alvor."

"Vi forhandler i øjeblikket sammen med en række af Folketingets partier om yderligere initiativer, så det her er kun første skridt på vejen i kampen for færre vanvidsbilister i Danmark”. 

Justitsminister Nick Hækkerup vil i denne uge sende et lovforslag i høring, der indeholder strafskærpelserne. Lovforslaget forventes at blive fremsat til januar.

Sideløbende med lovforslaget forhandler regeringen i øjeblikket med en række af Folketingets partier om initiativer mod vanvidskørsel, der tager afsæt i regeringens udspil mod vanvidskørsel fra februar 2020.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.