Foto: Shutterstock

Regeringen: Byer skal kunne lave benzin- og diesel-fri zoner

Regeringen kommer nu med et udspil, der skal sørge for at de danske byer bliver renere.

Udspillet fra regeringen indeholder muligheder for de enkelte byer, hvor de kan indføre zoner, hvor diesel- og benzinbiler ikke må køre. I udspillet fremgår det også at kommunerne har mulighed for at forbyde ældre brændeovne. “Vi vil mindske luftforureningen. Den er stadig for høj” siger statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde.

Nulemissionszoner 
Regeringen vil konkret give bykommuner mulighed for at lave nulemissionszoner, hvor der kun må køre køretøjer uden forbrændingsmotorer. Derudover får kommunerne også mulighed for at forbyde ældre brændeovne, der er produceret før år 2008, det må de gøre i områder med fjernvarme og naturgas. De store byer som København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg får derudover mulighed for at indføre skærpede krav i miljøzonerne, således at dieselbiler uden partikelfilter ikke må køre ind. 

Tilskud til dieselbil-ejere
Til gengæld for disse restriktioner får de 10.000 dieselbil-ejere med en lavere indkomst mulighed for at søge et tilskud på 2000 kroner, så de kan få sat partikelfilter på deres bil. 

4.600 før årligt på grund af luftforurening
Ifølge tidligere rapporter fra Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) dør omkring 4.600 danskere årligt for tidligt på grund af luftforurening. Omkring 1.100 af dødsfaldene skyldes forurening, der sker i Danmark, men resten bliver blæst ind over landets grænser fra andre lande. Det skriver DR.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.