Foto: Steen Brogaard

Regeringen kritiseres af eget bagland

Socialdemokratiet er i flere måneder blevet kritiseret for deres linje i udlændingepolitik. Nu slår partiets politiske ordfører Jesper Petersen fast til TV 2 at der ikke bliver ændret på det.

Baglandet vil have ændret retning 
Socialdemokratiets bagland vil have ændret den linje regering har udstukket i udlændingepolitik. Partiforeningen på Ærø har sendt et brev til regeringen om at de går imod regerings politik på to områder, nemlig Hjemsendelser til Syrien og hjemhentning af børn og mødre med tilknytning til Danmark fra fangelejre i landet. Brevet er adresseret til statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod og integrationsminister Mattias Tesfaye. 

Flere er uenige
Dog er partiforeningen på Ærø ikke de eneste i Socialdemokratiets bagland, der er enige med ledelsen på Christiansborg. Flere borgmestre og partimedlemmer melder sig også uenige på områderne. Det kommer ikke som en overraskelse for Jesper Petersen. “Vi er et stort parti, og det overrasker mig ikke, at der er mange forskellige holdninger til det. Det er også nogle beslutninger, som har stor betydning for nogle mennesker, og derfor er det ikke så mærkeligt, at der er følelser på spil, og at der er stor opmærksomhed omkring de her sager” siger han til TV 2. Han tilføjer at der en proces i gang, hvor sager vurderes individuelt, men at regeringen ikke er interesserede i, at få mennesker her hjem, som kan være til fare for landet. Han udtaler ydermere “Når man har fået midlertidig beskyttelse i Danmark, så kan der også komme et tidspunkt, hvor den midlertidighed betyder, at man ikke får forlænget sin opholdstilladelse, fordi myndighederne vurderer, at der nu er sikkert at vende tilbage.

Beslutningen ligger hos myndighederne
Jesper Petersen slår fast, at det ikke er en politisk beslutning, hvordan man vurderer forhold i bestemte dele af Syrien. Det er en beslutning der ligger hos myndighederne. Det er en politisk beslutning, at man kan have midlertidig opholdstilladelse. “Vi kan ikke i Danmark, i princippet, have fri indvandring” siger han til TV 2.

Ingen tvivl om regerings linje
Selv om der uenighed i Socialdemokratiets bagland på udlændingepolitikken, slår Jesper Petersen fast, at der ikke på noget tidspunkt har været tvivl om, hvordan den nuværende regering vil lægge linjen på området. “Socialdemokratiet vil ikke gå på kompromis med det, at vi skal sørge for danskernes sikkerhed” siger Jesper Petersen til TV 2 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.