Joy Mogensen og regeringen vil sløjfe den sidste del af besparelser i DR, der lyder på 255 millioner kroner. Foto: Kristian Brasen

Regeringen vil bevare disse DR-kanaler

I regeringens udspil til næste års finanslov har kulturminister Joy Mogensen (S) fundet 15 millioner kroner til at drive to af DR's radiokanaler videre.

I dag - mandag den 31. august - præsenterer regeringenen sit udspil til Finansloven 2021, og her er der godt nyt til de musikglade radiolyttere på DR.
 
Under præsentationen af regeringens prioriteringer i finansloven, der har kulturminister Joy Mogensen meddelt, at regeringen har fundet 15 millioner kroner til at DR også næste år har musikkanalerne P6 og P8 på sendefladen.
 
I regeringens forslag til finansloven fremgår det også, at regeringen vil rulle besparelser tilbage for 255 millioner kroner i DR. Det er besparelser, som DR blev pålagt i det seneste medieforlig under den borgerlige VLAK-regering.
 
Dengang lød besparelseskravet på 20 procent af DR's bevilling - eller i omegnen af 770 millioner kroner i alt.
 
Kommer regeringen igennem med forslaget kan DR sløjfe 255 millioner kroner fra det beløb.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.