Joy Mogensen og regeringen vil sløjfe den sidste del af besparelser i DR, der lyder på 255 millioner kroner. Foto: Kristian Brasen

Regeringen vil bevare disse DR-kanaler

I regeringens udspil til næste års finanslov har kulturminister Joy Mogensen (S) fundet 15 millioner kroner til at drive to af DR's radiokanaler videre.

I dag - mandag den 31. august - præsenterer regeringenen sit udspil til Finansloven 2021, og her er der godt nyt til de musikglade radiolyttere på DR.
 
Under præsentationen af regeringens prioriteringer i finansloven, der har kulturminister Joy Mogensen meddelt, at regeringen har fundet 15 millioner kroner til at DR også næste år har musikkanalerne P6 og P8 på sendefladen.
 
I regeringens forslag til finansloven fremgår det også, at regeringen vil rulle besparelser tilbage for 255 millioner kroner i DR. Det er besparelser, som DR blev pålagt i det seneste medieforlig under den borgerlige VLAK-regering.
 
Dengang lød besparelseskravet på 20 procent af DR's bevilling - eller i omegnen af 770 millioner kroner i alt.
 
Kommer regeringen igennem med forslaget kan DR sløjfe 255 millioner kroner fra det beløb.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.