Joy Mogensen og regeringen vil sløjfe den sidste del af besparelser i DR, der lyder på 255 millioner kroner. Foto: Kristian Brasen

Regeringen vil bevare disse DR-kanaler

I regeringens udspil til næste års finanslov har kulturminister Joy Mogensen (S) fundet 15 millioner kroner til at drive to af DR's radiokanaler videre.

I dag - mandag den 31. august - præsenterer regeringenen sit udspil til Finansloven 2021, og her er der godt nyt til de musikglade radiolyttere på DR.
 
Under præsentationen af regeringens prioriteringer i finansloven, der har kulturminister Joy Mogensen meddelt, at regeringen har fundet 15 millioner kroner til at DR også næste år har musikkanalerne P6 og P8 på sendefladen.
 
I regeringens forslag til finansloven fremgår det også, at regeringen vil rulle besparelser tilbage for 255 millioner kroner i DR. Det er besparelser, som DR blev pålagt i det seneste medieforlig under den borgerlige VLAK-regering.
 
Dengang lød besparelseskravet på 20 procent af DR's bevilling - eller i omegnen af 770 millioner kroner i alt.
 
Kommer regeringen igennem med forslaget kan DR sløjfe 255 millioner kroner fra det beløb.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.