Foto: Shutterstock

Regeringens nye planer

Her er regeringens nye plan for uddannelses områderne. TV 2 er kommet i besiddelse af regeringens udspil om nye forslag til uddannelsesområdet. De præsenteres på et pressemøde i dag klokken 13. Det skriver TV 2.

Her er hovedelementerne i udspillet, ifølge TV 2:

Nye uddannelser uden for de store byer
Etablering af mindst 10 nye udbud af velfærdsuddannelser uden for landets største byer. Pædagog, folkeskolelærer, sygeplejerske og socialrådgiver karakteriseres typisk som velfærdsuddannelser. Derudover etablering af mindst 5 nye udbud af universitetsuddannelser uden for de største byer.

Nye uddannelser i hele landet
Etablering af 25 nye uddannelsesudbud i hele landet frem mod 2025. 

Nye uddannelsespladser
Etablering af op mod 1000 nye uddannelsespladser på de fire store velfærdsuddannelser uden for de store byer.

Udflytning af uddannelser
Udflytning af cirka 1300 uddannelsespladser på de fire store velfærdsuddannelser fra landets fire største byer.
Derudover udflytning af kunstneriske uddannelser. 30 studiepladser fra København til en ny musikuddannelse i Holstebro samt 30 pladser fra Den Danske Scenekunstskoles danseuddannelser fra København til Holstebro.

Loft over optag på uddannelser i de største byer
Begrænsning af antallet af studerende på videregående uddannelser i landets fire største byer. Gradvis reducering med op til 10 procent fra 2022/2023.

Flere penge til uddannelser uden for store byer
Indførelse af et regionalt taxameter, hvor taksterne differentieres og forhøjes med 5 procent for uddannelser uden for de store byer. For eksempel vil undervisningstaksten for en sygeplejerskestuderende stige med 3500 kroner årligt, hvis vedkommende læser uden for de fire største byer.
Derudover hæve det nuværende tilskud per udbudssted uden for de store byer fra 2 til 4 millioner kroner.

Spredning af soldater
Styrket uddannelsesudbud for menige soldater og øget anvendelse af uddannelsespakker fortrinsvis uden for de store byer.
Derudover 250 nye arbejdspladser i forbindelse med Arktis-kapacitetspakke og cyberreserve i væsentligt omfang uden for de store byer.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.