Sophie Hæstorp Andersen lægger ingen fingre imellem over det enorme underskud i Eurovision projektet.
Sophie Hæstorp Andersen lægger ingen fingre imellem over det enorme underskud i Eurovision projektet.

Regionspolitikere skuffet over nyt regnskab for Eurovision Song Contest

Ledelse

04/8/14 8:40

Nick Allentoft

Ifølge den seneste redegørelse fra Wonderful Copenhagen bliver underskuddet efter Eurovision Song Contest på 58 mio. kroner. Det bør få konsekvenser, mener regionsrådsformanden i Region Hovedstaden.

”Jeg er dybt skuffet”. Så kontant lyder reaktionen fra regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), efter at Wonderful Copenhagen i dag har offentliggjort en redegørelse og regnskab efter Eurovision Song Contest 2014.

I det reviderede regnskab lyder det forventede underskud på 58 mio. kroner. Ifølge Wonderful Copenhagen selv skyldes overskridelsen, at projektet udviklede sig fra et eventprojekt til et byggeprojekt. Og dermed havde Wonderful Copenhagen ikke de rette kompetencer.

”Ligesom mange andre er vi politikere i regionsrådet hovedrystende over for, at underskuddet ser ud til at blive så stort. På den ene side kan det ikke tage successen fra Eurovision Song Contest, som var et brag af en fest og en kæmpe gevinst for hovedstadsregionen og for Danmark i det hele taget. Men det er klart, at man bliver skuffet, når Wonderful Copenhagen sort på hvidt konkluderer, at de ikke havde de rette kompetencer til at løfte opgaven. Så er det første, der farer gennem ens hoved, at det bør få konsekvenser”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Skrappere krav
Politikerne i Region Hovedstaden vil derfor på førstkommende regionsrådsmøde påtage sig opgaven med at finde en politisk løsning for, hvordan Projektselskabet bag Eurovision Song Contest hurtigst muligt kan lukkes ned. Det skal ske, så der undgås yderligere tab for Wonderful Copenhagen, og så alle kreditorer kan få deres penge igen.

”Men det er klart, vi skal også tale om hvilke konsekvenser budgetoverskridelsen bør få for Wonderful Copenhagen. F.eks. at vi vil stille krav om, at organisationen fremadrettet får en bedre og mere robust organisation med hensyn til blandt andet budgetter og økonomistyring. Men også i forhold til hvilke kompetencer, de ansætter. Her skal Wonderful Copenhagens organisation blive skarpere”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun noterer sig, at der som følge af budgetoverskridelsen allerede er sket ledelsesmæssige konsekvenser i Wonderful Copenhagen. Alligevel forventer hun, at organisationens bestyrelse også drøfter yderligere tiltag.

”Jeg vil se frem til en udmelding fra dem, for som sagt skal organisationen styrkes fremadrettet. Men når det er sagt, skal vi også i Region Hovedstaden nærstudere redegørelsen og regnskabet. For vi skal også lære af denne proces. F.eks. om vi som bidragsydere skulle have stillet skrappere krav helt fra starten. Det er vigtigt for det fremadrettede samarbejde mellem Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen”, siger regionsrådsformanden.

Vil stadig støtte events
Sophie Hæstorp Andersen lægger imidlertid vægt på, at forløbet ikke har skræmt Region Hovedstaden væk fra store og internationale events.

”Eurovision Song Contest var ikke første gang, vi har bidraget økonomisk til en stor event. Og successen taget i betragtning er det med sikkerhed heller ikke sidste gang. Det er godt givet ud, at Danmark og vores region kan komme på verdenskortet på den måde, fordi det bidrager til jobs, turisme og vækst herhjemme og selvfølgelig til en uvurderlig branding af vores internationale metropol. Så meget desto vigtigere er det, at vi bruger dette forløb omkring regnskabet til at lære af forløbet, så vi undgår at gentage samme fejl”.

Hun påpeger, at Region Hovedstaden ifølge regionsloven har flere budgetter, og at penge til støtte af events eller regionale udviklingsprojekter ikke bliver taget fra sundhedsbudgetterne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.