UVD Robots, en del af servicerobotkoncernen Blue Ocean Robotics, er udvalgt af Europa-Kommissionen til at levere 200 UVD robotter til hospitaler i EU. Nu har Rigshospitalet i København modtaget en robot.

Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne

En robot produceret i Odense er rullet ind på Juliane Marie Centret på Rigshospitalet. Den er udstyret med UVC-lys, som skal hjælpe i kampen mod hospitalsinfektioner samt Covid-19.

Offentliggørelsen af et whitepaper, der præsenterer resultaterne fra et sammenlignende studie af desinfektionsrobotters effekt, sker samtidigt. Studiet, der er foretaget på et hospital i Kroatien med 1100 ansatte, dokumenterer blandt andet, at sundhedspersonale på det robot-desinficerede afsnit kunne undgå smitte på nær i ét tilfælde, mens der var i alt 37 smittede medarbejdere på afsnit, hvor der fortsat kun udføres almindelig rengøring. Dertil kommer, at robotten netop desinficerede i hospitalets corona-afsnit, der alt andet lige gør personalet mere udsat end på andre afsnit. Studiet viste også, at otte ud af ti prøver i et manuelt rengjort operationsrum viste positiv for bakterier, mens der var 0 positive prøver efter autonom desinfektion med UVD robotten.

UVD Robots, en del af servicerobotkoncernen Blue Ocean Robotics, er udvalgt af Europa-Kommissionen til at levere 200 UVD robotter til hospitaler i EU. Robotterne skal bidrage til at håndtere covid-19-pandemien. UVD Robots er vurderet som bedst i EU-Kommissionens gennemgang af forskellige desinfektionsrobotter, hvor den tekniske kvalitet, teknologiens modenhed, implementerings-venligheden, responstiden på teknisk support og vedligeholdelse indgår. UVD Robotterne er allerede blevet implementeret på hospitaler i Holland, Belgien, Estland, Slovenien, Irland, Luxembourg, Kroatien, Letland, Grækenland og Spanien.

I Danmark bruges desinfektionsrobotterne også på andre af landets hospitaler, på pharmaceutiske virksomheder, skoler, plejecentre samt i hotel og butiksbranchen, heriblandt Clarion Hotel Copenhagen og Rosengårdscentret. Det globale markeds interesse for UVD Robots, der oprindelig er udviklet til generel forebyggelse af hospitalserhvervede infektioner, er vokset kolossalt under covid19-pandemien. Først kom der i februar 2020 ordrer fra Wuhan i Kina på et trecifret antal danske desinfektionsrobotter. Dernæst fulgte efterspørgslen så at sige med hele kloden rundt i slipstrømmen på den globale smittespredning.

”Vi er meget begejstrede over, at vores UVD robotter er blevet udvalgt af Europa-Kommissionen i kampen mod spredningen af covid-19 på hospitaler over hele Europa. Vi vurderer, at der er tale om den hidtil største ordre på servicerobotter af denne type,” siger Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots.

”Vi var de første til at udvikle, producere og levere en robot af denne type. Den har sat standarden for autonom UV-C desinfektion i hele verden. Størrelsen og omfanget af denne ordre beviser vores robotters effektivitet, og vi er i gang med at indsætte dem så hurtigt som muligt for at hjælpe sundhedsarbejdere og patienter i kampen mod spredning af covid-19.”

I modsætning til stationære desinfektions-robotter leverer UVD Robots en mobil, autonom robot, som integrerer UV-C lys til at desinficere virus og bakterier. Ikke blot på overflader, men også i luften. Denne løsning sikrer således en omfattende infektionskontrol, samtidig med at den forebygger smittespredning.

UVD robotterne gør hospitalerne i stand til at reducere overførsel af sygdomme ved at uskadeliggøre 99,99 pct. af bakterierne og mikroorganismerne på en patientstue på kun ti minutter. Robotten er allerede i drift i mere end 60 lande verden over.
”Det betyder meget for os at være udvalgt af EU-Kommissionen. Vi fokuserer på at hjælpe i kampen mod spredningen af Covid-19, samtidig med, at vi styrker de forebyggende tiltag mod infektioner generelt i operationsstuer, intensive plejeafsnit, kræftafdelinger m.m. på hospitaler," siger Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også