Så mange covid-19-prøver er der taget i Danmark

I Statens Serum Instituts seneste status over covid-19 i Danmark, der har antallet af tests rundet et skarpt hjørne. Opgørelsen fortæller også, at kun én procent af coronaprøverne i Danmark har været positive.

I starten af coronaviraens indtog i Danmark var der fra sundhedsmyndighedernes og politikernes side tvivl om, hvorvidt man skulle følge en teststrategi, en inddæmningsstrategi eller begge dele.

Alt andet end lige er der ihvertfald foregået en teststrategi, da antallet af foretaget tests i Danmark, siden i går, har rundet to millioner.

Således er der i dag klokken 14 blevet lavet 2.029.565 millioner coronaprøver i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Da en person godt kan få foretaget flere prøver, er de over to millioner prøver ikke udtryk for, at samme antal borgere på dansk grund er blevet testet. 

Af de lidt over to millioner prøver, der er foretaget, er der kommet svar på over to tredjedele af prøverne - svarende til lidt over 1, 4 millioner testresultater.

Ud af dem har der - til og med i dag klokken 14 - været lige i underkanten 16.000 bekræftede smittetilfælde med coronavirus i Danmark.

Det betyder, at 1,09 procent af prøverne i Danmark har været positive.

Smittetallet siden i går

Siden i går er der kommet 85 flere smittetilfælde i Danmark, mens 122 er blevet erklæret raske.  

Antallet af indlagte patienter med covid-19, der er to patienter blevet udskrevet siden i går. Ud af de 14 indlagte coronapatienter på de danske hospitaler, er der én patient indlagt på en intensiv afdeling.

 

Kilde: Statens Serum Institut

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også