Skoleklasser får en særlig dag på Det Kongelige Teater

Fra torsdag 23. april og de kommende tre uger byder Det Kongelige Teater skoleklasser velkommen til en dag med scenekunst

Det Kongelige Teaters huse er store men er fortsat også tomme, derfor har teatret inviteret folkeskoleelever indenfor til nogle sjove og lærerige dage med sjove, involverende og lærerige aktiviteter om scenekunst.

Et lille hold ansatte fra Det Kongelige Teater står klar med en særrundvisning og en miniintroduktion til sceneteknikkens forunderlige verden i Operaen og på Gamle Scene. 
I Operaen vil der desuden være en workshop med medlemmer fra Operaens solistensemble, og på Gamle Scene er der fokus på dansen, hvor workshoppen varetages af solodanserne Alexander Stæger, Andreas Kaas og Ida Prætorius.

Udviklingsdirektør Dorthe Paulli glæder sig over den positive interesse fra skolerne: ”Alle pladser er nu bookede, og vi glæder os til fra på torsdag og de kommende uger at tage imod godt og vel 560 elever, der både trænger til og fuldt ud fortjener gode oplevelser efter mange uger derhjemme.”

Læs også: Tæge

Det Kongelige Teater følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer vedr. rengøring, håndvask og afstand i forbindelse med skolebesøgene.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Kultur
  300 millioner kroner skal sikre flere kulturarrangementer under genåbningen

  Ny pulje på 300 mio. kr. skal sikre flere kulturaktiviteter rundt omkring i landet under genåbningen. Samtidig forlænges en række vigtige hjælpepakker, og der afsættes ekstra 100 mio. kr. til idrætten og foreningslivet. Det er nogle af hovedelementerne i en ny politisk aftale, som regeringen og et flertal af Folketingets partier står bag.

 • 21.05.20 Kultur
  Nu åbner kulturinstitutionerne

  Zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer kan nu åbne, og fra d. 27. maj kan også musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler åbne. Det har regeringen og alle Folketingets partier besluttet.

 • 21.04.20 Kultur
  Kulturministeriet: Nu åbner de første kompensationsordninger

  Nu er der åbnet for at søge de første kompensationsordninger, der er etableret for at hjælpe danske kulturinstitutioner og dansk kulturliv. Over de kommende uger vil de øvrige ordninger åbne for ansøgere.

 • 20.04.20 Kultur
  Flere aflyste koncerter, festivaler og store motionsløb kan få kompensation

  Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Liberal Alliance og De fire grønne løsgængere har besluttet at udvide kompensationsordningen til arrangører til og med 31. august. Deltagergrænsen sænkes fra 1000 til +350 deltagere, og arrangementer, som finder sted flere gange i en periode på op til 4 uger, omfattes af ordningen.

 • 08.04.20 Kultur
  Nødlidende kulturinstitutioner får nu mulighed for at få statslige driftstilskudsmidler udbetalt tidligere

  Kulturministeriet giver danske kulturinstitutioner mulighed for at få deres statslige driftstilskudsmidler udbetalt tidligere end planlagt. Udbetalingerne skal styrke likviditeten hos de kulturinstitutioner, der lige nu er ekstraordinært økonomisk udfordrede pga. corona-krisen.