Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efterladte pårørende mærker for alvor ensomheden og savnet i julen

Social

15/12/20 9:55

Theis

For mange er det svært, når mennesker, vi holder af, er syge eller dør. Og særligt i juledagene og ved nytår kan det føles ekstra ensomt. Sorgen fylder ofte særligt meget ved højtider. Derfor holder Sorglinjen også åbent mellem jul og nytår.

På Sorglinjen har alle de frivillige selv prøvet at miste. Det kan være en forælder, et barn, en søskende eller en partner. En af de frivillige på Sorglinjen, der også sidder klar ved telefonen i julen, er Frederik Horskjær Herbøl:

"Da jeg mistede min mor til kræft, var Sorglinjen et sted, jeg kunne finde den tryghed og omsorg, jeg gik og manglede. Nu er jeg selv frivillig og hjælper andre, der står i samme situation, som jeg var i. Og selvom julen bliver anderledes, er det rart at have et sted, hvor vi kan være sammen om sorgen," siger Frederik Horskjær Herbøl.

Frivillige gør en forskel

Hos Det Nationale Sorgcenters direktør, Preben Engelbrekt, er der ingen tvivl om, at Sorglinjen og de mange frivillige gør en stor forskel - også i julen, hvor Preben Engelbrekt godt kan frygte, at COVID19-situationen kan gøre højtiden særligt udfordrende for de efterladte pårørende:

"Mange oplever, at venner, familie og kærester har svært ved at forstå. Rigtig mange oplever desværre også, at omgivelserne helt glemmer at spørge ind til, hvordan det går - eller ikke ved, hvordan de skal gøre det. Derfor oplever mange det som en kæmpe lettelse at tale med én, der har oplevet det samme," fortæller Preben Engelbrekt, og fortsætter:

"De frivillige på Sorglinjen har oplevet sorg på nærmeste hold, og kender derfor til situationen. Også i juledagene og henover nytår, hvor ensomheden og savnet kan være særligt stort. Derfor er jeg også meget glad for, at Sorglinjen kan holde åbent i julen. For jeg kan frygte, at COVID19-situationen kan forværre de svære tanker og følelser hos mange pårørende og efterladte," siger Preben Engelbrekt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.