Kriminalforsorgen: Indsatte i fængsler skal producere værnemidler

Social

08/4/20 6:42

Kristian V. Jensen

Regionerne mangler værnemidler, og producenterne har svært ved at følge med. Nu har kriminalforsorgen indgået samarbejde med en virksomhed om produktion af visirer i fængslerne.

Da COVID-19 epidemien for alvor ramte Danmark, blev fængsler og arrester ligesom resten af samfundet sat på nødblus. Produktionen i fængslerne blev stort set lukket ned med undtagelse af køkkendrift og landbrug. Men i sidste uge blev kriminalforsorgen kontaktet af en privat virksomhed, der havde sagt ja til at producere værnemidler bl.a. til Danske Regioner. Virksomheden manglede hænder til at imødekomme den store efterspørgsel på værnemidler og efterspurgte derfor et samarbejde med kriminalforsorgen, hvor fængslerne kunne hjælpe med at producere visirer. Og derfra gik det stærkt med at få rammerne på plads. 

”I kriminalforsorgen er vi rigtig glade for at kunne bidrage til, at sundhedssektoren har adgang til de værnemidler, de har brug for under COVID-19 epidemien. Samtidig giver det rigtig god mening, at de indsatte kan være med til at hjælpe med at løse en vigtig samfundsopgave,” siger chef for Koncern Resocialisering Tina Engelbrecht Ising.

Samfundssindet trives i kriminalforsorgen 
Produktionen af værnemidler stiller særlige krav til hygiejnen, og derfor kan opgaven varetages uden risiko for smittespredning i fængslerne. Produktion af visirer er allerede nu startet op i det første fængsel, og flere fængsler og arrester vil blive inddraget i produktionen i den kommende tid, i takt med at virksomheden er klar til at udvide produktionen.

”I en tid som denne er det vigtigt, at vi er klar til at tænke nyt. Og man må sige, at det har medarbejderne på tværs af kriminalforsorgen har bevist, at de er. De har ydet en stor indsats for at få produktionen af visirer hurtigt i gang. Det viser for mig, at samfundssindet trives i bedste velgående også inde bag murerne i kriminalforsorgen,” siger områdedirektør Anne Marie Heckscher.

Anne Marie Heckscher mener også, at mange indsatte vil opleve opgaven som meningsfuld i en tid, hvor dagligdagen i fængslet er brudt op, og mange føler en vis magtesløshed over for den situation, de befinder sig i.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.