Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu koster det: Her får du bøde for at glemme mundbindet

Social

10/3/21 10:11

Theis

Nu kan politiet udskrive bøder på stedet til borgere, der ikke bærer mundbind

Fra midnat natten til onsdag den 10. marts 2021 kan politiet nu udskrive bøder på stedet til borgere, der ikke bærer mundbind i området, Vollsmose Sogn. Det bliver dermed både strafbart ikke at bære mundbind og strafbart for detailhandlen at undlade at skilte om det.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Det sker i et forsøg på at få stoppet smitten i Odense-bydelen Vollsmose. Her kan politiet nu på stedet udskrive en bøde på 2.500 kroner til borgere, der ikke bærer mundbind i området Vollsmose Sogn.

”Vi har en meget alvorlig smittesituation i Vollsmose, som vi og vores gode samarbejdspartnere med alle midler skal have stoppet. Der er heldigvis rigtig mange borgere i bydelen, som gør alt det rigtige, men der er desværre stadig nogen, som ikke har forstået alvoren i det smitteudbrud, vi lige nu oplever i Vollsmose,” forklarer politidirektør Arne Gram og uddyber:

“Derfor vil vi fra Fyns Politis side være synligt til stede særligt de steder, hvor skærpelsen gælder, og vi vil skrive bøder ud på stedet, hvis de nye og skærpede regler ikke er overholdt.”

I løbet af onsdag vil politiet orientere detailhandlen i området om de nye regler i bekendtgørelsen, som trådte i kraft natten til onsdag. Skærpelsen er gældende fra den 10. marts til 7. april 2021, lyder det i pressemeddelelsen. 

Skærpelsen omfatter:

Detailhandlen, herunder i udvalgsvarebutikker, dagligvarebutikker, storcentre, stormagasiner, varehuse, basarer, arkader og steder, der sælger mad og drikkevarer, der ikke indtages på salgsstedet (take-away), m.v.

For detailhandlen betyder skærpelsen, at der skal være opsat skiltning om, at det er strafbart ikke at bære mundbind, oplyser politiet.

Undtagelser:

Det vil fortsat være sådan, at kravet om mundbind ikke gælder personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Annonce