Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Styrkede rettigheder til børn kræver investeringer

Social

25/1/21 10:00

Theis

Regeringen vil styrke anbragte børns rettigheder. Meget positivt, mener formand for socialrådgiverne Mads Bilstrup, men minder samtidigt om, at det forudsætter, at socialrådgiverne har mere tid til at inddrage børnene.

Det er på tide, at politikerne for alvor bekymrer sig om de børn i vores samfund, som har det allersværest. Så jeg er rigtig glad for, at regeringen nu endelig løfter lidt af sløret for, hvordan de vil styrke indsatsen over for de udsatte børn.

"Jeg kan som formand for socialrådgiverne kun bakke op om at styrke de udsatte børns rettigheder. Det er dem, som det hele handler om. Men jeg vil gerne minde om, at det er meget vigtigt, at politikerne ikke nøjes med nye rettigheder i loven. Det kræver finansiering."

"Det kræver god tid hos socialrådgiverne at vejlede et udsat barn på ti år om ret til at klage og søge aktindsigt på en god måde, og det kræver ordentlig tid at støtte et anbragt barn, som skal tage stilling til, om det vil have samvær med sine biologiske forældre. Derfor håber jeg, at regeringen har tænkt det ind, når vi ser resten af udspillet. Både i form af tid til arbejdet og ordentlig oplæring af nye socialrådgivere og løbende efteruddannelse. Ellers er jeg bange for, at det ikke kommer til at virke i praksis."

"Desværre er der i nogle kommuner alt for mange sager på socialrådgivernes arbejdsborde. Og vi oplever et stort pres for at spare på indsatserne over for udsatte børn. Det er ikke mere end et par dage siden, vi så et rigtigt grimt eksempel fra Guldborgsund Kommune, hvor socialrådgiverne blev truet med fyringer, hvis de ikke sparede på udsatte børn. Derfor skal der følge ressourcer med de gode intentioner."

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.