Foto: Steen Brogaard

Søren Pape opfordrer partileder til at tage skrottede vacciner

I en spørgetime i sidste uge med Mette Frederiksen, problematiserede de Konservatives leder Søren Pape Poulsen de to skrottede vacciner, som Sundhedsstyrelsen ikke længere anbefaler til brug i Danmark, nemlig AstraZeneca og Johnson&Johnson.

“Det er godkendte vacciner. Johnson & Johnson-vaccinen er både godkendt af de amerikanske, de europæiske og de danske myndigheder, sagde Søren Pape Poulsen. Han er bekymret for at danskerne mister tilliden til vaccinationsprogrammet. Derudover opfordrer han partiledere inklusiv Mette Frederiksen til frivilligt at tage vaccinationen fra Johnson & Johnson. Ligesom den tyske forbundskansler Angela Merkel gjort.  

Vil ikke forpligte sig

Mette Frederiksen vil ikke forpligte sig til at tage den, og henviser til, at det ikke er politikernes beslutning om ikke at vaccinere med de skrottede vacciner, men Sundhedsmyndighederne. Mette Frederiksen siger ydermere “Vi har lavet en tilvalgsordning, og nu arbejder sundhedsmyndighederne for at få den ordning til at virke. Det skal gå hurtigt, for det vigtige er, at vi opnår flokimmunitet.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.