Foto: Steen Brogaard

Sofie Carsten kritiserer regeringen

En ny indfødsretslov og hjemsendelse af syriske flygtninge får De Radikale til at erklære sig i opposition til regeringen.

De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen siger i et interview til Politiken, at det er hyklerisk, når Socialdemokratiet vil sende flygtninge tilbage til Syrien, men ikke samarbejder med Assad. Hun mener at Socialdemokratiet og de borgerlige partier tror, at antallet af asylansøgere kan begrænses hvis man bare behandler dem dårligt. 

Retorikken skærpes
"Det, som betyder noget, er, om der er fred i verden, og om tyrkerne åbner grænserne til Europa. Gør de det, vil flygtningene komme igen," udtaler Sofie Carsten Nielsen til Politiken. Retorikken fra De Radikales leder skærpes efter at der er blevet udvist en række flygtninge fra Damaskus-området. Ydermere kalder Sofie Carsten Nielsen regeringens politik for “hjerteløs”. 

“Det er da begrædeligt naivt”
Sofie Carsten Nielsen udtaler videre: "Vi kunne ikke i vores vildeste fantasi forudse, at en dansk socialdemokratisk regering, som de eneste i Europa, ville sende nogen tilbage til Syrien, og skille familier ad. Det er for mig så outreret, og det er da begrædeligt naivt, at vi ikke så det komme."

Ifølge Sofie Carsten Nielsen er det forkert at sende flygtninge tilbage til Syrien, fordi landet stadigvæk er styret af diktatoren Assad.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.