Foto: Shutterstock

Splittelse i blå blok

Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at det er Lars Løkke Rasmussens skyld, at blå blok er en splittet fløj. Ifølge Claus Hjort Frederiksen skete det, da Lars Løkke Rasmussen foreslog et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet ved sidste folketingsvalg.

“Jeg skal ikke skjule, at det efter min mening er Lars Løkke, som har skabt den uorden, der er i blå blok. Det gjorde han med sin slutfase i valgkampen, hvor han brød alle broer til de borgerlige” siger Claus Hjort Frederiksen i et interview med Berlingske.
 
Udsigt til en blå blok
Ved folketingsvalget i juni 2019 var der udsigt til en blå blok bestående af De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne, partiet Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs. Claus Hjort Frederiksen mener ikke, at man behøvede at bryde med de førnævnte borgerlige partier og vende dem ryggen. 
 
Samarbejde hen over midten
Ved valgkampen i juni 2019 foreslog daværende statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, at hans parti skulle danne regering hen over midten med ham selv som siddende statsminister. Dengang udtalte han:
 
“Jeg er nået til den konklusion, at hvis Venstre får et styrket mandat i morgen, så vil jeg bruge al min energi og erfaring på at se, om ikke det kan lade sig gøre at samle en regering med ansvarlige erfarne partier hen over midten.”
 
På daværende tidspunkt sagde De Konservatives leder Søren Pape Poulsen nej tak til invitationen, mens Martin Lidegaard (De Radikale) var begejstret for idéen.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.