Berig dit liv som senior med frivilligt arbejde

Sponsoreret

15/11/2023 16:56

Mikkel Preisler

Arbejde er for mange et spørgsmål om personlig identitet.

Men før eller siden træder vi alle ud af arbejdsmarkedet, som årene går og pensionen indtræder. Det betyder, at vi får en masse fritid, som de fleste ikke er vant til at skulle håndtere. Nogle nyder det med hobbyprojekter, andre føler sig rastløse og ved siden af. For dem i den sidstnævnte kategori kan et frivilligt arbejde være med til at berige og genindføre en følelse af bedrift og mening i tilværelsen. I denne artikel udforsker vi, hvordan det frivillige arbejde kan være nøglen til nye muligheder i den nye livsfase som pensioneret.

At skabe en meningsfuld indflydelse

Gennem de mange år på arbejdsmarkedet har sikkert følt, at du har tilført en masse til samfundet, både gennem dit konkrete arbejde såvel som de skattekroner du har bidraget med. Men mening er ikke blot monetært — du kan fortsætte med at bidrage med frivilligt arbejde. Din positive indflydelse på samfundet vil fortsætte, du kan f.eks. vælge at bruge den ekspertise, du har opbygget gennem dit liv og din karriere på at hjælpe til velgørende formål. På den måde hjælper du til at gøre verden til et bedre sted, og du vil fortsætte med at skabe ny mening i samfundet og møde nye mennesker i dit liv som frivillig. 

Nye venskaber

Hvem siger, at nye venskaber er ungdommen forbeholdt? At komme ud på en frivillig arbejdsplads vil give dig mulighed for at møde mennesker i samme situation som dig selv. Det er en mulighed for at danne fællesskab med ligesindede i samme fase af livet som dig selv, og som også går ind for samme sag som dig selv. Du vil føle fornemmelsen af formål og lad dig fortsat inspirere af dine medmennesker, du vil holde dig i gang mentalt såvel som fysisk med et fortsat ansvar fra konkrete opgaver, som du har kendt det fra din tid på arbejdsmarkedet før pensionen. 

Du kan derfor lade det frivillige arbejde give dig en fortsat følelse af formål og retning i tilværelsen — vel vidende om, at du hjælper andre med din tid og kompetencer. Vær en inspiration for andre, og lad din frie vilje føre dig ind i livet som meningsskabende senior med frivilligt arbejde!

Mest Læste

Annonce