Foto: Shutterstock

SSI-direktør jubler: Ingen bivirkninger ved covid-19-vacciner

Direktøren for Statens Serum Institut glæder sig over, at der ikke er kommet tilbagemeldinger om bivirkninger i forbindelse med vaccinationerne i Danmark.

I går formiddags blev der taget hul på de allerførste vacciner mod covid-19 i Danmark. I Storbritannien havde de kickstartet et par uger før, og her kom der historier frem om personer, der har oplevet bivirkninger i forbindelse med vaccinationen.

Indtil videre har der dog ikke været nogle komplikationer i forbindelse vaccinen i Danmark, og det glæder Henrik Ullum, der er direktør for Statens Serum Institut sig over.

“Det er forløbet fint efter planen. Vi fik sendt 9750 vacciner ud til alle fem regioner, og vi har ikke fået nogen tilbagemeldinger om, at der er har været problemer med logistik eller bivirkninger, så det er forløbet godt,” lyder det fra direktøren ifølge Ritzau.

Allerede i dag mandag vil der komme yderligere 38.000 vacciner til Danmark, og dermed kan man begynde at intensivere indsatsen mod at få has på coronavirussen.

Oplevede allergiske reaktioner

Det var allerede på førstedagen under vaccinationerne i Storbritannien, at man oplevede de første bivirkninger på covid-19.

De britiske myndigheder informerede dagen efter vaccinebegyndelsen i Storbritannien, at folk der har historisk for at få allergiske reaktioner, ikke skulle lade sig vaccinere.

Det gjorde de efter, at to personer der var blandt de første til at modtage vaccinen, pludselig begyndte at udvikle allergiske reaktioner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også