Foto: Shutterstock

SSI ønsker fortsat nedlukninger og massetest på trods af epidemikontrol

Det fremgår i et notat fra Statens Serum Institut, som TV2 er i besiddelse af selvom coronapandemien vurderes til at være under kontrol.

Selvom der har været stigninger i antallet af nye tilfælde, holder den observerede udvikling sig fortsat under niveauet for de tidligere prognoser for smittetal og indlæggelser eksperter har regnet på. SSI vurderer, at der er bevaret epidemikontrol i øjeblikket, skriver TV2. Det skyldes bland andet de automatiske nedlukninger og det massive antal test.

Vigtige redskaber
Den lokale nedlukningsmodel vurderes til at være et vigtigt redskab til at bryde smittekæderne lokalt og på den måde kontrollere udviklingen nationalt. SSI vurderer også coronapasset som et andet redskab til at mindske risikoen for spredningsbegivenheder. Det er netop et punkt, der højest sandsynligt kommer til at være en del af mødet i dag, da flere politiske partier ønsker ”kørekortsmodellen”. Her kan du læse mere om den store genåbningsaftale.  

Forsigtig genåbningsplan
Notatet fra SSI er sendt til ud til partiledere og ordførere inden mødet om den store genåbningsplan i dag. Selvom smittespredningen er under kontrol, så vurderer SSI fortsat, at genåbningen bør ske forsigtigt, således der kan reageres hurtigt på ændringer i smitten. Derudover er det vigtigt, at smittetrykket fortsat holdes nede, selvom mange ældre er vaccineret.

Udover at bevare kontrol over smittetrykket grundet belastningen af sundhedsvæsenet, så er det også hensigtsmæssigt at holde trykket nede grundet forebyggelse af spredning med nye virusvarianter, der har øget smitsomhed og nedsat effekt af antistoffer, skriver SSI.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.