Status på covid-19: Smittetallet er faldet med 40 procent

Siden i går er antallet af covid-119-smittede faldet med næsten 40 procent.

Tidligere i dag fortalte sundhedsmyndighederne, at smitteopblusningen i, der startede for et par uger siden i Danmark, nu er ved at bremse op. Det er en udvikling, der afspejler sig i antallet af nye smittetilfælde siden i går.

Her er kun 71 blevet bekræftet smittet med coronavirus siden igår. Fra i forgårs til i går var antallet nye smittetilfælde helt oppe på 116, hvorfor der siden i går er tale om et fald i antallet af nye smittetilfælde på 39 procent. Det oplyser Statens Serum Institut.

Flere indlagte

Den dårlige nyhed er dog, at der siden i går er blevet indlagt to patienter mere med coronavirus på de danske hospitaler.

Dermed er 22 patiernter i øjeblikket indlagt med coronavirus, heraf en enkelt patient på en intensiv afdeling.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne