Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

Infrastruktur

20/11/14 1:28

Nick Allentoft

Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

I det internationale indeks – Global Entrepreneurship and Development Index – er Danmark i konkurrence med 120 lande hoppet fra en ottende til en fjerdeplads i forhold til sidste år. Danmark bliver nu kun overgået af USA, Australien og Sverige.

Placeringen kommer i kølvandet på en række nye internationale iværksætteropgørelser, der alle placerer Danmark højt blandt verdens allerbedste iværksætterlande. Senest er også København og hovedstadsområdet kåret som EU’s bedste iværksættermiljø blandt EU’s 125 regioner.

Med fjerdepladsen på GEDI-indekset overhaler Danmark lande som Holland, England og Schweiz. Danmark scorer især højt for sit høje uddannelsesniveau og for at gøre det let at starte virksomhed, skabe konkurrence og for landets evne til at sprede og tilegne sig ny teknologi.

Ifølge indekset klarer vi os til gengæld mindre godt, når det kommer til vores tro på egne evner, vores risikovillighed til at fejle og evnen til at spotte den gode forretningsmulighed.

Under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47 sætter Erhvervsstyrelsen med over 250 arrangementer i hele landet fokus på blandt andet rammevilkårene for kommende og eksisterende iværksættere.

Læs mere i faktaark her.