Uklare regler og mangel på viden bremser deleøkonomien i Danmark

Velfærd

19/12/14 12:20

Suleman Haider

Uklar lovgivning og skeptiske investorer hæmmer udviklingen af deleøkonomien i Danmark. Og selvom der kan være mange penge at spare, ved danskerne for lidt om de mange former for deleøkonomi. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.

Interessen fra både iværksættere og forbrugere er voksende, når det kommer til at dele, leje og låne hos andre. Men selvom deleøkonomien omkring os vokser eksplosivt, kniber det i Danmark med at omsætte nye idéer til virkelighed. Udviklingen af de deleøkonomiske virksomheder herhjemme støder nemlig på barrierer, hedder det i analysen lavet for Erhvervsstyrelsen.

I analysen peger virksomhederne især på, at de oplever, at lovgivningen ikke har fulgt med udviklingen, at reglerne er svære at gennemskue og sagsbehandlingen hos offentlige myndigheder er langsom. Virksomhederne oplever samtidig, at bankerne og de private investorer er skeptiske overfor de nye forretningsmodeller.

I forlængelse af analysen arbejder Erhvervsstyrelsen med, hvordan man bedst muligt kan understøtte, at danske iværksættere og virksomheder i højere grad griber de forretningspotentialer, som deleøkonomien rummer.

Majken Caroline Jacobsen, specialkonsulent og teamleder i Erhvervsstyrelsen:

''Jeg er glad for, at der nu for første gang er lavet en analyse, der peger på både udfordringerne og mulighederne for de virksomheder, der har mod på deleøkonomi som forretningsmodel. Det kan være med til at sætte yderligere skub i en udvikling, der globalt er i hastig vækst, og som der også herhjemme er store forventninger til.''

Analysen peger samtidig på en række tiltag, der kan være med til at fremme deleøkonomien og gøre det lettere for virksomhederne at udvikle nye idéer og motivere borgerne til at være med i deleøkonomiens mange nye tilbud.

Læs mere i analysen her.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.