Afhopper afslører fortrolige mails til DF-formand: Han overhørte alle mine advarsler

Politik

20/10/2016 16:44

Nick Allentoft

Allerede 7. juli 2015 skrev Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann en sms til DF-lederen, hvor de tryglede ham om et fortroligt møde om forholdene i Messerschmidts ’fonde’. Det afslører Ekstra Bladet.

Medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson fremlægger nu de fortrolige e-mails og sms’er med advarsler og anmodninger om et møde, som hun sendte til Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl før skandalen om Morten Messerchmidts to ’fonde’ Meld og Feld kom frem sidste år, skriver Ekstra Bladet.

Det gør hun efter, at Kristian Thulesen Dahl så sent som tirsdag aften på tv fastslog, at han ikke havde haft nogen anelse om, at EU-penge kunne være blevet brugt i strid med reglerne i Messerschmidts ’fonde’. 

- Jeg har indtil nu valgt at holde detaljerne om vores advarsler og henvendelser til Kristian Thulesen Dahl for mig selv. Men det er uordentligt og ubehageligt at se på, hvordan man nu skubber det hele over på Morten Messerschmidt. Selvfølgelig har Morten et ansvar. Men Kristian havde som øverste leder i flere måneder fået henvendelser om, at noget var galt. Derfor vælger jeg at lægge mine advarsler frem nu, siger Rikke Karlsson.

Rikke Karlssons mails og sms’er til DF-lederen viser, at hun sammen med EP-medlem Jørn Dohrmann (DF) i mere end tre måneder, før sagen kom frem sidste år, forsøgte at advare DF’s øverste leder om mulige uregelmæssigheder i Meld og Feld. 

Allerede 7. juli 2015 skrev Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann en sms til DF-lederen, hvor de tryglede ham om et fortroligt møde om forholdene i Messerschmidts ’fonde’.

’Vi kører meget gerne til Thyregod, men det kunne også være i forbindelse med sommergruppemødet. Vi vil meget gerne begge, at det kan foregå i fortrolighed’ skriver de to parlamentsmedlemmer.

Men Thulesen Dahl ønskede ikke at høre på hverken Rikke Karlsson eller Jørn Dohrmann. I sommeren 2015 var Europa-Parlamentets Generalsekretariat ellers allerede i skriftlig dialog med Morten Messerschmidt om et tilbagebetalingskrav mod Meld og Feld i millionklassen.

- Jeg tryglede jo nærmest Kristian om at lytte. Så jeg er dybt skuffet. Dansk Folkepartis ledelse svigtede os, siger Rikke Karlsson som altså 13. oktober sidste år smækkede med døren til Dansk Folkeparti og satte lavinen i gang.

 

Mest Læste

Annonce