Byggeboom truer budget på nordjysk supersygehus

Infrastruktur

24/03/2017 11:51

Nick Allentoft

Højere byggepriser sætter økonomien i det nye storsygehus i Aalborg Øst under pres.

Det kan i værste fald betyde, at man må barbere dele af sygehuset væk, viser den seneste rapport til Sundhedsministeriet.

- Indtil nu går det efter planen. Det næste man så tænker på er, om det vil blive ved med at gå lige så godt. Og der er vi jo udfordret, forklarer projektdirektør på byggepladsen Niels Uhrenfeldt til DR Nordjylland.

I rapporten til ministeriet optegner regionen 24 områder med risiko for, at budgettet skrider. I allerværste fald kan regionen blive nødt til at barbere 189 millioner kroner væk fra det nye storsygehus - eksempelvis i køkkenet.

LÆS MERE OM Fremtidens hospitaler på temasiden her

Når risikoen stiger for, at budgettet skrider, skyldes det, at der generelt er god gang i byggerier. Nogle af licitationerne er derfor blevet dyrere end ventet, og andre er der slet ikke kommet bud på endnu.

- Man skulle være et skarn, hvis man ikke kunne glæde sig over, at der er god gang i beskæftigelsen, også i byggesektoren. Men vi bliver måske ramt af, at beskæftigelsen faktisk er blevet så god, som den er. Vi kan jo godt blive bekymret for, om vi er attraktive nok til at få tilbud, siger Niels Uhrenfeldt.

Indtil nu har man undgået at skære dele af sygehuset fra. Blandt andet ved at vælge et billigere byggemateriale til at lave facaden af sygehuset.

Sygehuset er planlagt til at skulle være færdigt i 2020. Regionen har fået tilsagn om lidt over 4 milliarder kroner i statsstøtte. Af samme grund har Sundhedsministeriet bedt om kvartalsvise rapporter, der skal vise, om byggeriet kan bygges til tiden for de afsatte penge og til den aftalte kvalitet.

Mest Læste

Annonce