Deleøkonomi: 100 mio. skal gøre det lettere at indberette skatten

Infrastruktur

30/08/2017 19:02

Nick Allentoft

Nye initiativer skal gøre det nemmere at betale skat, hvis man benytter deleøkonomiske platforme. Det foreslår regeringen i dugfrisk udspil. Og det glæder direktøren fra deleøkonomisk firma.

Så mange penge vil regeringen bruge på skatteinitiativer, der skal komme deleøkonomiske initiativer til gode. Det skriver Avisen.dk. Millionerne er den del af regeringens nye erhvervsudspil.

I det kommende efterår lancerer regeringen en konkret plan for, hvordan deleøkonomien får bedre vilkår.

- Vi tror på, at det også er med til at udnytte ressourcerne bedre, hvis man kan udbrede deleøkonomi yderligere, siger de konservatives skatteordfører Anders Johansson til Avisen.dk.

Ifølge skatteordføreren udspringer behovet for en strategi på området af, at der har været for mange problemer med de forskellige deleøkonomiske platforme.

Det gælder ikke mindst den omstridte kørselstjeneste Uber og den populære udlejningsportal Airbnb.

- Der har været nogle udfordringer i forhold til at sikre, at der blev betalt det rigtige i skat, og derfor vil vi nu lave nogle ændrede skatteregler og gøre det nemmere for dem, der bruger de her platforme at indberette skat, siger Anders Johansson.

Forbrugerne skal også have flere og nye muligheder for at øge deres indkomst inden for deleøkonomien, fremgår det af det nye erhversudspil.

Der er i høj grad brug for nye måder at indberette til skat på, mener Dennis Forchhammer. Han er direktør i og en af medstifterne af det deleøkonomiske firma Happy Helper, der arbejder inden for rengøring.

- Vi kunne godt tænke os, at de 100. mio. kroner bliver brugt på at gøre det lettere og nemmere at indberette til Skat, siger han.

Som det er i dag kan man nemlig ikke indberette skat på vegne af sine brugere, forklarer Dennis Forchhammer.

- Regeringen skulle starte med at gøre det let for platforme automatisk at indberette skat på vegne af brugerne. Vores hovedfokus er i virkeligheden at simplificere reglerne, så det bliver lettere at indberette, siger han.

Hele historien hos Avisen.dk

Mest Læste

Annonce