DF stiller med fire ufravigelige krav for regeringsdeltagelse. Bl.a. indførelse af grænsekontrol.
DF stiller med fire ufravigelige krav for regeringsdeltagelse. Bl.a. indførelse af grænsekontrol.

DF har »ufravigelige« krav til Løkke

Politik

19/6/15 10:02

Nick Allentoft

Netop som pokerspillet om sammensætningen af en ny, borgerlig regering går i gang, sender Dansk Folkeparti et benhårdt signal til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Det skriver Politiken.

For at en regeringsdeltagelse overhovedet kan komme på tale, skal fire konkrete DF-krav være opfyldt. Det drejer sig om en stram EU-linje, genindførelse af grænsekontrollen, en strammere udlændingepolitik – og så velfærdskravet om en offentlig vækst på 0,8 procent. Først når alt det er opfyldt, kan en egentlig forhandling begynde, siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen.

»Det er ufravigeligt. Vi skal ikke ind i diskussioner, om det er 0,5 eller 0,6 procent. Kristian (Thulesen Dahl, red.) mener meget, meget firkantet, at det er der, vi starter. Og hvis ikke, så er vi glade for at være ude«, siger Søren Espersen.

                  Læs også: Løkke inviterer DF som de første

Så hvis ikke de fire ting er 1:1 opfyldt, så bliver der ikke nogen forhandling om en regeringsdeltagelse?

»Nej, det er rigtigt forstået«.

Og hvis punkterne er opfyldt, er det så nok til en regeringsdeltagelse?

»Nej, så begynder vi at forhandle et regeringsgrundlag. Dette er første halvleg, og en forhandling om regeringsgrundlaget er så anden halvleg. Det er jo ikke sikkert, vi kan blive enige om det«.

Venstres næstformand, Kristian Jensen ville i aftes ikke forholde sig til de skarpe krav kan se en V-DF-regering for sig.

»Vi mødes snart med partierne og forhandler derfra. Og det synes jeg, vi skal gøre ansigt til ansigt. Ikke gennem avisen«, siger Kristian Jensen.

Annonce