Dobbelt så mange overlæger har smerter i Region H: Sundhedsplatform får skylden

Velfærd

15/2/18 9:38

Freja Eriksen

21 procent af overlægerne i Region Hovedstaden har ofte eller hver dag smerter i muskler og led. Overlægeforeningen skyder skylden på Sundhedsplatformen. Regionen vil ikke afvise en sammenhæng.

I dag er en halv time foran computeren alt, hvad der skal til, før en skarp smerte breder sig fra Anni Skoven Bartholdys skulder og fortsætter ud i armen som en brændende fornemmelse, der giver hende føleforstyrrelser. Smerterne har hun haft, siden hun som overlæge på Herlev Hospitals Smertecenter og senere på Rigshospitalets Smertecenter var blandt de første, der stod ansigt til ansigt med Sundhedsplatformen. Og hun er langtfra et enkelttilfælde, skriver Politiken torsdag.

21 procent af overlægerne i Region Hovedstaden har ofte eller hver dag smerter i muskler og led. Det er næsten dobbelt så mange som i resten af landet, hvor 11 procent af overlægerne er plaget af smerter, skriver Politiken. 

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

Det viser en ny landsdækkende undersøgelse foretaget af Overlægeforeningen, der har spurgt 5.947 medlemmer. I alt 2.736 svarede på spørgeskemaet. 

»Det er påfaldende, at det tidsmæssigt og geografisk er sammenfaldende med indførelsen af Sundhedsplatformen. Derfor tolker vi det som overvejende sandsynligt, at lægernes gener skyldes overgangen til vores nye it-system«, siger Lisbeth Lintz, som er formand for Overlægeforeningen, til Politiken.

Region Hovedstaden anerkender, at Sundhedsplatformen kan være årsagen til overlægernes hyppigere muskel- og ledsmerter.

»Vi kan ikke afvise, at det skyldes it-systemet. Vi har indført en hel masse nye måder at arbejde på med det, og specielt her i opstartsfasen er man nok mere på computeren, end man måske vil være om et par år, når man har vænnet sig til de nye arbejdsrutiner«, siger Martin Magelund Rasmussen, hr-direktør i Region Hovedstaden, til Politiken.

Hele historien på Politiken.dk 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.