Efter dom for skattesvig: Kommune opsiger Forenede

Politik

25/01/2017 11:09

Nick Allentoft

- Vi lavede en politisk aftale, da vi valgte Forenede Service efter et rengøringsudbud. Hvis Michael Krogh blev dømt for skattesvig, ville vi opsige aftalen, og det sker nu, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Rengøringsfirmaet Forenede Service mister nu sin første store kontrakt som direkte konsekvens af en dom for skattesvig, som medejer Michael Krogh modtog i sidste uge. Et enigt økonomiudvalg i Fredensborg Kommune besluttede i aftes, at kommunen skal opsige kontrakten på over 25 mio. kr. årligt, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

- Vi lavede en politisk aftale, da vi valgte Forenede Service efter et rengøringsudbud. Hvis Michael Krogh blev dømt for skattesvig, ville vi opsige aftalen, og det sker nu. Argumentet er, at vi ikke vil have leverandører, der har den adfærd, forklarer Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg Kommune.

I de seneste mange år har Forenede Service vundet udbuddene i Fredensborg Kommune, selvom selskabet har været kritiseret for at bruge underleverandører, hvis medarbejdere havde slavelignende vilkår. 

- Det har været et ukønt forløb, og man kan sige, at vi måske allerede tidligere skulle have stoppet samarbejdet. Men vi har også den holdning, at man skal være dømt for noget kriminelt, før vi opsiger en kontrakt, uddyber Thomas Lykke Pedersen.

Beslutningen vil koste Fredensborg Kommune omkring 2,5 millioner kroner årligt, fordi Forenede Service var markant billigere end konkurrenterne.

Forenede Service forsøgte i sidste uge at komme kritikken i møde ved at lade Michael Krogh træde ud af bestyrelsen i den familieejede virksomhed, hvor Michael Krogh personligt ejer 13 procent. Michael Krogh blev idømt en bøde på 11 millioner kroner og skal i fængsel i to et halvt år for groft skattesvig. Sagen er anket til landsretten.

Mest Læste

Annonce