Fagbevægelsens nye flagskib har fået et navn

Politik

26/10/2018 06:30

Nick Allentoft

Sammnenlægningen af FTF og LO har nu fået navn. Det er to ord på 14 og 17 bogstaver forkortet til FH. Se også det nye logo her.

Når champagnepropperne springer nytårsaften, og 2018 bliver til 2019, får 1,4 millioner danske lønmodtagere en helt ny hovedorganisation. Tirsdag 1. januar 2019 smelter LO og FTF sammen til Fagbevægelsens Hovedorganisation FH.

Den historiske fusion mellem 80 faglige organisationer har været undervejs i fem år, og der har været mange sten på vejen.

Og først fredag formiddag på et hovedbestyrelsesmøde er de sidste hængepartier som nyt navn, politiske ansvarsområder for organisationens seks næstformænd samt de politiske indsatsområder faldet på plads.

- Jeg er rigtig glad for det nye navn. Det signalerer, at lønmodtagerne fra januar 2019 får en ny stærk hovedorganisation med sammenhold på tværs af faggrænser og det offentlige og private arbejdsmarked, siger Lizette Risgaard til Avisen.dk.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

LO-formanden fremhæver, at den nye hovedorganisation sikrer en øget faglig styrke og samtidig bygger videre på fagbevægelsens stolte historie og traditioner.

- Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab kan ikke hedde andet end Fagbevægelsens Hovedorganisation, fastslår Lizette Risgaard.

Det vrimler med vigtige argumenter for at danne den nye hovedorganisation, fremhæver hun.

- Fagbevægelsen styrker sin indflydelse. Den nye hovedorganisation kan slet ikke undgå at få en stærkere stemme, når vi bliver fælles talerør for mere end 80 faglige organisationer og 1,4 millioner lønmodtagere på tværs af den private og offentlige sektor, siger Lizette Risgaard.

Til det sidste var der dramatik omkring valget af forkortelse for den nye hovedorganisation. Skulle det være HO eller FH? Men i en afstemning blandt de 66 medlemmer af hovedbestyrelsen løb FH med sejren.

Også Bente Sorgenfrey fremhæver, at Fagbevægelsens Hovedorganisation bliver en uomgængelig politisk aktør både lokalt og på Christiansborg.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at fagbevægelsen får mere power. Det kan jeg mærke allerede nu, hvor der er både begejstring men også lidt bekymring rundt omkring hos nogle arbejdsgivere for, at den indflydelse som vi tidligere har haft bliver forstærket i den nye hovedorganisation, siger hun til Avisen.dk.

Nye teknologier, digitalisering og automatisering forandrer lige nu arbejdsmarkederne med stor hast, og det kræver også en stærk hovedorganisation til at insistere på, at lønmodtagernes kompetencer følger med, fastslår FTF-formanden.

- Det er simpelt hen sund fornuft at samle vores viden i stedet for at køre i to parallelle søjler. Det skaber synergi og er til gavn for de organisationer, som er medlem af vores nye faglige hovedorganisation, siger Bente Sorgenfrey.

avisen.dk/her-er-fagbevaegelsens-hovedorganisation-fh_522363.aspx

Mest Læste

Annonce