Fagforbund stopper forhandlinger indtil lærernes arbejdstid er på plads

Velfærd

13/2/18 11:09

Freja Eriksen

En lang række fagforbund afstår fra at forhandle videre, før kommunerne kaster lys over de hidtidige drøftelser med lærerne og giver et bud på det videre forløb. Det skriver Avisen.dk.

De kommunale arbejdsgivere bliver nu afkrævet en forklaring på, hvad der foregår i de aktuelle overenskomstforhandlinger om lærernes arbejdstid.

I weekenden erklærede formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, at forhandlingerne med de kommunale arbejdsgivere var 'gået i stå.' Umiddelbart efter lød meldingen fra Kommuners Landsforenings topforhandler, Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), at der var tale om en gensidigt aftalt tænkepause.

OK'18 tema på DenOffentlige

Vi samler alle historier om overenskomstforhandlingerne på en fælles temaside. Følg forhandlingerne her.

Historier om tidligere overenskomster finder du her.

Skal I være med? Kontakt os.

Det er disse meldinger, som de øvrige kommunalt og regionalt ansattes faglige organisationer nu reagerer på. Dennis Kristensen, formand for FOA og næstformand i de kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab, siger: 

- Der er ikke nogen bevægelse i lærerforhandlingerne. Tværtimod. Derfor siger vi nu, at en tænkepause hos lærerne også er en tænkepause hos os, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Lærernes arbejdstid er et centralt element i de aktuelle forhandlinger. Lærerne kræver nye regler for deres arbejdstid skrevet direkte ind overenskomsten i stedet for i den lovgivning, der blev resultatet af det politiske indgreb i lærer-konflikten i 2013.

De øvrige faglige organisationer med medlemmer i den offentlige sektor valgte tidligere at sætte egne forhandlinger på standby, indtil Anders Bondo Christensen meddelte, at der var kommet skred i forhandlingerne.

I weekenden konstaterede Bondo imidlertid, at det alligevel ikke gik, som han håbede.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

- Vi har nu forhandlet i mere end to måneder. Og desværre må jeg konstatere, at forhandlingerne mere eller mindre er gået i stå, lød det fra lærerformanden i en video målrettet medlemmerne af Danmarks Lærerforening.

Onsdag var det meningen, at de faglige organisationer skulle mødes med arbejdsgiverne for at forhandle generelle krav for samtlige kommunalt ansatte. Men sådan bliver det ikke, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

- Det bliver i stedet en snak om, hvordan Kommunernes Landsforening forestiller sig det videre forløb af både forhandlingerne om lærernes arbejdstid og forhandlingerne om de generelle krav, som gælder alle ansatte i kommunerne. Vi kommer ikke til at afslutteforhandlingerne på alle andre områder, mens lærerne stadig hænger, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Han tilføjer, at arbejdsgiverne i regionerne vil få en tilsvarende besked i næste uge, hvis der ikke kommet skred i lærernes forhandlinger. 

- Det er en klar følge af vores solidaritetspagt, og det er en enstemmig holdning, siger Dennis Kristensen efter et møde i Forhandlingsfællesskabet tirsdag morgen.

Hele historien på Avisen.dk 

 

Annonce