Firma bag Fredericia-udslip brugte egen chef til kontrol

Ledelse

28/4/16 6:14

Nick Allentoft

Dan Gødning, der udledte 4.000 ton kvælstof ved en ulykke i februar, har brugt en chef i eget selskab til at kontrollere dets tankanlæg, skriver metroxpress.

Christoffer Kold Mortensen, direktør i Skanda, har stået for mange af inspektionerne, og han er samtidig driftschef for et tankanlæg i Aalborg hos Dan Gødnings datterselskab JMO 2000.

Det møder kritik fra professor i miljøret Peter Pagh fra Københavns Universitet:

»Det siger sig selv, at når man har titlen driftschef, så har man med den daglige drift at gøre, og så kan man jo ikke lave uvildige kontrol af virksomhed med samme ejer,« siger han til metroxpress.

LÆS MERE om sagen her

Selv mener Christoffer Kold Mortensen sagtens, at han kan være uvildig.

»Det er korrekt, at vi gennem en årrække har stået for at lave uvildige tilsynsrapporter af mange af de tanke, som Dan Gødning ejer,« siger han og peger på, at Skanda har udført kontrollen med Dansk Svejse Kontrol.

Fredericia Kommune oplyser, at der ikke er krav om uvildighed ved tilsyn med tanke over 200 kubikmeter som den, der kollapsede. Det er der derimod ved mindre tanke – dem har Dan Gødning også mange af.

Teknisk Chef for kommunen skriver til metroxpress:

‘Det er ikke afgørende, om vedkommende har relationer til eller er ansat i firmaet, for kravet om certificering indebærer, at de pågældende med jævne mellemrum skal dokumentere over for et eksternt og uvildigt certificeringsbureau, at de følger en standard for tankinspektioner.’

Fredericia Kommune har aldrig modtaget en tilsynsrapport fra Dan Gødnings tanke.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dan Gødnings direktør.

Annonce