Flertal i Aalborg afviser folkeafstemning om Limfjordsforbindelse

Infrastruktur

24/8/18 6:07

Nick Allentoft

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) afviser sammen med Venstre krav fra Enhedslisten om at sætte spørgsmål om medfinansiering til folkeafstemning

Borgerne i Aalborg Kommune får ingen folkeafstemning om, hvorvidt deres skattepenge skal bruges på en tredje limfjordsforbindelse.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiet og Venstre, efter at Enhedslisten har meldt ud, at de vil have en afstemning om, hvorvidt kommunen skal afsætte 600 millioner til finansieringen af en bro eller tunnel.

Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Ifølge borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Socialdemokratiet sker det dog ikke.

En folkeafstemning kunne blive til flere, og det ville skabe en besværlig og omstændig beslutningsproces, mener borgmesteren.

- Hvis vi først begynder at gøre den kommunale budgetlægning til en spørgsmål for folkeafstemninger, så kan man også udskrive afstemninger om man skal bruge flere eller færre penge på handicappede, på veje og så videre, siger Thomas Kastrup Larsen.

Heller ikke Venstre stemmer for en folkeafstemning om Aalborg Kommunes medfinansiering af en tredje limfjordsforbindelse, siger partiets Mads Duedahl til DR P4 Nordjylland.

- I Venstre mener vi, at vi allerede har haft en folkeafstemning, nemlig kommunalvalget i 2017. Der havde folk muligheden for at stemme på det parti de havde lyst til.

- Og er der partier, der har ændret holdning, så har man mulighed for at straffe dem for det ved næste valg i 2021, siger Venstre-manden.

Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der står bag aftalen om finansieringen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.