Først var der for få socialrådgivere: Nu er der for mange til pladsen

Ledelse

11/10/17 7:39

Nick Allentoft

Først fik Odense kritik for sagsbehandling, så ansatte de flere socialrådgivere og nu er der ikke plads, så samtaler med borgerne sker i stuvende lokaler. Det skriver DR Fyn.

- Dagligt overtræder Odense Kommune loven, når de afholder samtaler med ledige borgere.

Sådan lyder påstanden fra formanden for Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd, Anne Jørgensen.

Siden nytår har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune ansat over 190 nye sagsbehandlere. Det har sat kontorpladsen så meget under pres, at sagsbehandlerne nogle gange sidder i kontorer, hvor der er flere borgersamtaler i gang på en gang.

Det er dybt problematisk og i strid med loven, mener Anne Jørgensen.

- Loven siger, at der er tavshedspligt omkring personfølsomme oplysninger. Så der skal man jo selvfølgelig som offentlig myndighed sørge for, at man kan tale fortroligt om de problemer, man nu har, uden at nogen andre borgere eller andre ansatte kan høre det, siger Anne Jørgensen til DR Fyn.

Kan man ikke holde en samtale, uden at andre kan lytte med, så er det i strid med loven, forklarer professor i socialret, dr. jur., Kirsten Ketscher fra Københavns Universitet.

- Det er ulovligt, hvis samtalerne holdes under forhold, hvor oplysninger kommer personer for øre, som ikke har adgang til at få de oplysninger. Og det vil jo være tilfældet her, siger Kirsten Ketscher.

Stabschef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune Camilla Staal Axelsen erkender, at forvaltningen har store pladsproblemer i øjeblikket.

Hun kan derfor ikke given nogen garanti for, at tavshedspligten ikke bliver overtrådt på grund de massive pladsproblemer, som forvaltningen i øjeblikket lider under.

- Det kan jeg ikke garantere. Men vi arbejder på højtryk på, at vi selvfølgelig sikrer den her tavshedspligt. Der er nogen steder, hvor vi er maks. pressede, men lige så snart vi opdager det, så griber vi fat om det og prøver at løse det, siger Camilla Staal Axelsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce