Det mener Birtha Rasmussen, der forleden gik konkurs med BR Service i Stilling ved Aarhus.
- Staten burde pålægge kommunerne at lade udbuddet gennemgå af en statsautoriseret revisor og vurdere tallene, så der ikke er nogen, der går konkurs, siger hun til DR Østjylland.
Over 800 ældre i Aarhus er pludselig nødt til at skifte leverandør af hjemmepleje, fordi BR Service lukkede i denne uge.
OPS - Få overblik her
Konkursen er den tredje i år i hjemmeplejebranchen, men Birtha Rasmussen afviser, at kommunerne presser priserne for hårdt.
LÆS OGSÅ: Kommuner må se på egen praksis
- Det er ikke noget, man bliver mangemillionær af, men man kan godt have en fornuftig løn ved det, siger hun.
BR Service har gjort rent i mange år, men i efteråret 2014 vandt firmaet også udbuddet på praktisk hjælp og pleje i Aarhus, og så gik det galt.
- Vi har vækstet utroligt meget og har fokuseret på borgere og medarbejdere frem for at holde ordentligt styr på pengene, forklarer Birtha Rasmussen.
Konkursen bør dog ikke skræmme andre private hjemmeplejefirmaer fra at byde på kommunale opgaver.
- Man kan godt gå i udbud, men man skal bare have nogle professionelle folk til at se på pengene, for så går det heller ikke så galt. Så er der ingen, der kan komme og sige: Jeg kan godt byde ti eller tyve kroner under for at få opgaven, siger Birtha Rasmussen.
De seneste år er en række private udbydere af hjemmepleje gået konkurs. Mindst 40 kommuner er ramt af konkurserne. Det seneste tilfælde før Aarhus fandt sted i Slagelse Kommune for godt 14 dage siden.
Kolding Kommune har oplevet hele to hjemmehjælpsfirmaer, som er gået nedenom og hjem. Caregruppens konkurs ramte cirka 250 borgere og Kære Pleje servicerede knap 500 borgerem da de gik konkurs.