Nordsjælland: Nyt hospital skal stå klar i 2022

Infrastruktur

13/06/2017 10:18

Nick Allentoft

Forsinkelse på otte måneder indarbejdet i ny tidsplan for milliard-byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland.

Nordsjællands kommende storhospital syd for Hillerød vil først været taget fuldt i brug i efteråret 2022. Det vurderer regionsrådsmedlem Per Seerup Knudsen (S), formand for den politiske følgegruppe for hospitalsbyggeriet, der med cirka fire milliarder kroner er den største anlægsopgave nogensinde i Nordsjælland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fremtidens hospitaler

Alle historier om det historiske hospitalsbyggeri - også fra udgivere, der er aktive på DenOffentlige - bliver samlet på vores temaside om Fremtidens hospitaler. Klik her og få overblik.

Mangler din historie? - skriv og hør mere om mulighederne. 

- Tidsplanen er, at det vil tage 38 måneder at opføre hospitalet, som skal afleveres den 10. september 2021. Herefter skal der bruges fire måneder på at kontrollere og teste om alt fungerer, før byggeriet bliver afleveret til regionen den 11. marts 2022. Dog skal man regne med en periode på cirka et halvt år, hvor man lukker ned for Hillerød og Frederikssund hospitaler og tager det ny hospital i brug, siger Per Seerup Knudsen, der tager forbehold for, at der kan komme yderligere forsinkelser, hvis byggesektoren er ophedet i byggeperioden.

Den ny tidsplan udgør en forsinkelse på otte måneder i forhold til den hidtidige tidsplan – og endnu mere i forhold til tidligere udmeldinger.

Forsinkelsen skyldes dels en forventning om en længere udbudsproces end først planlagt på grund af den nye udbudslov, der trådte i kraft 1. januar 2016 - men der har samtidig været brugt lang tid på at gentegne projektet med færre kvadratmeter for at kunne overholde den økonomiske ramme fastlagt af staten.

Mest Læste

Annonce