Politiker om sin tomme mødestol: - Det er en nødløsning

Politik

28/10/16 9:48

Nick Allentoft

Politikeren Jonas Bjørn Jensen, (S), er en af de politikere, der ikke dukkede op til over halvdelen af møderne i de bestyrelser han sidder i.
I 60 procent af bestyrelsesmøderne det sidste halvandet år er lokalpolitikeren, Jonas Bjørn Jensens, (S), stol tom. Det sker til trods for, at han får 79.000 kroner i vederlag for bestyrelsesarbejdet i Vestforbrændingen og Centralkommunernes Transmissionsselskab. 
Jonas Bjørn Jensen, (S), der sidder i Københavns borgerepræsentation, mødte ikke op til 10 ud af 16 møder.    Havde for travlt til bestyrelsesmøder   Hvorfor dukker du ikke op til bestyrelsesmøderne? - Jeg er ærgerlig over det, men når man er fritidspolitiker, har familie og et fuldtidsarbejde, så har det i nogle tilfælde ikke været muligt. Det har været rådhusarbejde eller mit fuldtidsarbejde, der er kommet i vejen.    Synes du, det er i orden, når du har tjent 79.000 kroner på det? - Vederlaget dækker også over arbejdet uden for møderne, hvor der også foregår vigtige ting, som for eksempel at følge med i den generelle udvikling, læse dagsordner og referater og gå til møde i forvaltningen i København for at sikre mig, at det er det rigtige, der sker på bestyrelsesmøderne i forhold til Københavns interesser.    Men det, der foregår uden for møderne, gavner vel ikke bestyrelsen, når du ikke dukker op? - Det er en nødløsning at holde sig orienteret. Det optimale er, at man kommer til alle møderne.    Bør du droppe at sidde i  bestyrelsen, når du ikke kan komme til møderne? -  Det har været et ret ekstremt halvandet år for mig. Jeg er startet på et nyt arbejde, hvor jeg ikke har kunne være så fleksibel. Arbejdet i bestyrelsen ligger altid midt på dagen, mens møderne i udvalgene ligger efter arbejdstid, og der har jeg ikke noget fravær.   - Men det er klart, hvis det bliver ved med at være et problem at komme til møderne, kan det være en overvejelse.    Læs mere og se interview her.  

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce