For bare få måneder siden var samarbejdet i regionsrådet fryd og gammen.

Politisk tillid er væk i Region Syddanmark

Politik

17/11/2015 11:10

Nick Allentoft

Det politiske klima i Region Syddanmark bliver mere og mere betændt, skriver DR Trekanten

Regionsrådets medlemmer ligger efterhånden i bitter strid med hinanden, og det borgerlige flertal har ikke længere har tillid til den socialdemokratiske næstformand Poul-Erik Svendsen.

Meldingen kommer, efter Poul-Erik Svendsen i sidste uge gik offentligt ud og krævede sundhedsdirektør, Jens Elkjær, fyret.

Uanstændigt, mener gruppeformand for Venstre i Region Syddanmark, Thyge Nielsen.

- Vi havde mange andre modeller i spil, men ikke den model. Da han ikke kunne få sin vilje, kortsluttede han den demokratiske proces, ved at melde ud, så det umuliggjorde andre løsninger. Det synes vi simpelthen ikke er korrekt, siger Thyge Nielsen, der er Venstres gruppeformand i Region Syddanmark til DR Syd og DR Trekanten.

I et læserbrev, som flere syddanske aviser har trykt, udtrykker gruppeformændene for Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og Vejle Folkeparti skarp kritik mod Poul-Erik Svendsen. Han og socialdemokraterne beskyldes for at score billige point på tidligere regionsrådsformand, Carl Holsts, nedtur, i stedet for at tage ansvar for at finde løsninger for Region Syddanmark.

- Det er ikke et spørgsmål om at parkere aber. Det er et spørgsmål om, at vi skal have fundet ud af, hvordan vi kommer fremad. Og det gør vi altså kun, hvis vi står sammen om en løsning på, hvordan vi ønsker at drive Region Syddanmark, siger Thyge Nielsen.

Poul-Erik Svendsen afviser kritikken. Han mener ikke, at der var andre muligheder, fordi de borgerlige selv gik ud sagde, at de havde fuld tillid til direktionen.

- Der var handlingslammelse, og det borgerlige flertal gik ud og sagde, at de havde fuld tillid til direktøren (Jens Elkjær, red.). Men det vidste de udmærket, at vi ikke havde, og dermed havde de selv lagt diskussionen ud i det åbne rum, mener Poul-Erik Svendsen.
Han mener, at den borgerlige kritik udelukkende skyldes parti-politik.

- Der er et borgerligt flertal i regionsrådet, der i den grad er ude efter Socialdemokraterne, fordi vi råber op og stiller spørgsmål. Vi synes regionsrådet har været handlingslammet, og det er uholdbart i forhold til alt det vis skal styre, og være ansvarlige for, så derfor har vi gjort som vi har gjort.

SF’s medlem af Region Syddanmarks forretningsudvalg Ida Damborg, synes ikke at Poul-Erik Svendsen håndtering af sagen omkring Jens Elkjærs afsked, har været særlig smart, men hun ser det borgerlige angreb som et forsøg på at flytte fokus fra sagens kerne.

- Jeg kan godt have en mistanke om, at det er et forsøg på at flytte kikkerten et andet sted hen, og langt væk fra hvor den har været – nemlig på det borgerlige flertal i regionsrådet, der har holdt Carl Holst ved magten i år, siger hun.

Mest Læste

Annonce