Prognose: Martin Henriksen står til at ryge ud af Folketinget

Politik

12/09/2017 08:56

Nick Allentoft

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ville miste sit mandat i hovedstaden, hvis der var valg nu, skriver Altinget.

Det fremgår af en ny prognose, der er udarbejdet for Altinget af valgekspert og professor Kasper Møller Hansen fra KU. Her er Dansk Folkeparti gået tilbage fra to til et enkelt mandat i København, hvor Martin Henriksen er opstillet.

Dermed er pladsen i Folketinget for en af Dansk Folkepartis største profiler og mest markante stemmer i udlændingedebatten i farezonen.

Siden maj er partiet gået marginalt tilbage i snittet af meningsmålinger, men tilbagegangen er nok til, at Henriksens plads i Folketinget igen er endt i farezonen.

Og med 7.600 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg i 2015 har Martin Henriksen umiddelbart langt op til sin partifælle Peter Skaarup, der fik 28.000 stemmer i København.

Der er ikke så meget tvivl om, at Peter Skaarup er storfavorit til at tage det første mandat. Og får Dansk Folkeparti kun det ene mandat i hovedstaden, så trækker Martin Henriksen det korteste strå," siger redaktør på Altingets Christiansborg-portal, Morten Øyen.

ansk Folkeparti står samlet til at gå syv mandater tilbage i forhold til folketingsvalget 2015. Men partiet behøver ikke nogen markant vælgertilgang i hovedstaden, før Henriksen kan fortsætte på Christiansborg:

"Der skal ikke meget fremgang til før partiet igen får to mandater i Københavns Storkreds. Men prognosen viser, at Dansk Folkeparti stadig ligger på så lavt niveau, at det koster pladser i Folketinget - og en af partiets stærke profiler er i farezonen," siger Morten Øyen.

Hovedpersonen selv tager prognosen med oprejst pande og fortæller, at han hverken vil skifte stil eller opstillingskreds for at øge chancerne for genvalg:

"Jeg bliver ved med at gøre det, jeg hele tiden har gjort. Jeg leder stadig efter flertal for nye stramninger på udlændingeområdet. Når man går ind i politik, er det for at gøre en forskel, og hvis det skulle stoppe, kan jeg sagtens se mig selv i spejlet. Men hvis vælgerne siger, at det skal slutte, må det være sådan," siger han til Altinget.

Hele historien hos Altinget

Mest Læste

Annonce