Region Sjælland klar til start men: Bekymringer over sundhedsplatform

Infrastruktur

16/5/17 9:43

Nick Allentoft

Det er sværere at tage sundhedsplatformen i brug, end regionsrådet troede i første omgang, erkender formanden for Sundhedsudvalget i Region Sjælland.

Til november skal tusindvis af ansatte på sygehusene i Region Sjælland sætte sig ind i Sundhedsplatformens nye IT-system. Systemet er hentet fra USA og har gennem mange måneder skabt store problemer på sygehusene i hovedstaden.

- Problemerne i hovedstaden kan godt give lidt sommerfugle i maven. Jeg er i hvert fald mere forbeholden i min begejstring nu, end jeg har været tidligere, siger den konservative formand for Region Sjællands sundhedsudvalg, Chr. Wedell-Neergaard til DR Sjælland.

Forleden havde Region Sjælland temamøde om sundhedsplatformen efter krav fra socialdemokraterne i regionsrådet. Gruppeformand Jan Hendeliowitz siger efter mødet, at han har fået forsikring om, at børnesygdommene er overstået og at sygeplejerskerne i hovedstaden sagde på mødet, at de er særdeles glade for sundhedsplatformen. Det er især lægerne der er utilfredse med at de skal bruge meget tid på at taste oplysninger ind på computerne, siger han til DR Sjælland.

Men den udlægning holder slet ikke, siger næstformanden i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg, Hun får rigtig mange indberetninger fra sygeplejerskerne i hovedstaden, der langt fra er tilfredse.

- Børnesygdommene er langt fra overstået. Det er arrogant at henvise til lægers manglende IT-kendskab. Mig bekendt har mange læger stort kendskab til IT - det handler om noget så elementært som vores daglige arbejde og mulighed for at arbejde sammen tværfagligt. Det er blevet meget vanskeligt efter sundhedsplatformen, siger Dorte Steenberg.

Formanden for sundhedsudvalget, den konservative Chr. Wedell-Neergaard.

- Vi bliver nødt til at lytte til medarbejdernes bekymringer. Systemet skal indrettes så det passer til deres behov. Der må ikke gå hele eller halve år før problemerne rettes. Det er vi meget opmærksomme på.

- Vi er også opmærksomme på, at det tager længere tid at lære, end man troede i første omgang. Vi sætter massivt ind med superbrugere, så overgangen bliver så god som overhovedet muligt for både personale og patienter.

Chr. Wedell-Neergaard siger, at han har "lidt sommerfugle i maven". Han er blevet klar over, at det er sværere at tage sundhedsplatformen i brug, end regionsrådet troede i første omgang.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce