Slagelse-skandalen: Byrådsmedlems fagforening til angreb på kommune

Politik

23/03/2017 08:09

Nick Allentoft

Sagen om Helle Blak, der er byrådsmedlem og leder i samme kommune, får nu hendes fagforening på banen.

Onsdag kunne Sjællandske fortælle, at Slagelse-borgmester Stén Knuth (V) havde anmeldt det samlede byråd til politiet for brud på tavshedspligten i forbindelse med den påtænkte fyring af SF-byrådsmedlem Helle Blak som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Slagelse.

Nu venter måske en politianmeldelse til, nemlig fra Helle Blaks fagforening, BUPL Midtsjælland. Her mener formand Bertha Langhoff Hansen, at politianmeldelsen af byrådet fjerner fokus fra sagens kerne. Fagforeningen mener ikke, at kommunen har undersøgt sagen tilstrækkeligt, inden det førte til det man karakteriserer som en »ufattelig hårdhændet afskedigelsessag«.

Det skriver Sjællandske.

- Politianmeldelse af byrådet ændrer ikke ved, at det er den administrative ledelse, der har ansvaret for at håndtere personalesager efter bogen. I denne her sag er helt simple regler overtrådt, siger Bertha Langhoff Hansen, der mener, at sagen bør få følger, hvorfor man overvejer en politianmeldelse.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi bekræfter i øvrigt modtagelsen af anmeldelsen mod det samlede Slagelse Byråd.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvordan politiet vil gribe efterforskningen an, men forsikrer, at politiet ikke er uvant med den slags sager.

Mest Læste

Annonce