Socialpædagogerne har lanceret en kandidattest med fokus på socialpolitik.

Socialpædagogerne lancerer en socialpolitisk kandidattest

Politik

26/03/2015 11:42

Nick Allentoft

Test dig selv på 16 socialpolitiske udsagn og se, hvilken Folketingskandidat du er mest eller mindst enig med.

”Vi vil gerne være med til at skabe en socialpolitisk dagsorden og sætte fokus på vores område,” siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen om baggrunden for kandidattesten.

Skal den kriminelle lavalder sættes ned? Skal tandlæge være gratis for socialt udsatte? Skal forældre kunne straffes økonomisk hvis deres børn roder sig ud i kriminalitet? Sådan lyder et par af de 16 udsagn, Socialpædagogerne op til det kommende folketingsvalg har fået folketingskandidater til at forholde sig til. På www.kandidattest.dk kan man ved selv at tage stilling til de 16 socialpolitiske udsagn finde den folketingskandidat, man er mest enig med. 

”Vi vil gerne sætte en socialpolitisk dagsorden op til folketingsvalget. Vi vil gerne være med til at sætte fingeren på, at valget også bør handle om, hvordan vi ser på og prioriterer de socialpolitiske temaer. Vi peger ikke på konkrete partier eller kandidater, men vi synes det er vigtigt, at man tager stilling. Og vi synes det er vigtigt, at den socialpolitiske dagsorden også spiller en rolle i debatten,” siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.   Den Socialpolitiske Kandidattest svarer i format og koncept til den slags test, større medier plejer at lancere op til valg. Kandidattesten rummer 16 udsagn om fx den kriminelle lavalder, retten til adgang til fixerum, flere herberger for hjemløse, brugen af frivillighed i den offentlige sektor og så videre. Ved første lancering af testen er der 278 folketingskandidater, der har besvaret testen.   ”Vi lancerer testen af to omgange – første gang nu og anden gang, når valget udskrives. Vi håber naturligvis, at rigtig mange vil prøve testen og på den måde blive klarere på, hvad de enkelte folketingskandidater har af holdninger til udvalgte socialpolitiske temaer,” siger Benny Andersen.

Mest Læste

Annonce