Startpakke til flygtningebørn breder sig

Velfærd

04/02/2016 12:03

Nick Allentoft

Flere jyske kommuner prioriterer integration af flygtningebørn højt. Varde har udviklet en særlig start-pakke, der nu kopieres af andre kommuner, skriver DR Syd.

Der skal tages fat med det samme, hvis flygtningebørn, der starter i skoler og integrationer, skal sikres en god start og integreres i Danmark. Det mener de i Varde Kommune, som har lavet en særlig startpakke for flygtningebørn. Det skriver DR Syd.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Kommunen har lavet en model, som blandt andet går ud på at give flygtningebørnene tid og ro og ekstra pædagog-timer i starten. Det er penge givet godt ud, siger Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl (V):

- Så længe vi kan se, at vores ekstraindsats giver mening, så tror jeg på, at det er en rigtig god idé. Det gør, at de kommer hurtigere væk fra det stadie, hvor de har brug for ekstra hjælp, siger borgmesteren.

De flygtningebørn, der begynder i daginstitution i Varde Kommune, får, når de starter, en voksen for sig selv. En voksen, der kan være tæt på, trøste og lære barnet om børnehaven.

Modellen fungerer så godt, at Varde har eksporteret den til Kolding, og nu skal til at sælge den til andre sydjyske kommuner. I Varde har det et par år på bagen, og arbejdet fortsætter, fortæller Erik Buhl:

- Hvis det på længere sigt lykkes så godt, som det ser ud nu, så er det en rigtig god måde at bruge penge på.

- Hvis man kigger på det samlede regnskab om nogle år, så har vi måske en rigtig god bundlinje og nogle børn, der er kommet hurtigere i gang i Danmark, siger Erik Buhl.

Ifølge Danske Kommuner vil der i løbet af 2016 komme omkring 15.000 nye flygtningebørn, der skal integreres i skoler og daginstitutioner.

Mest Læste

Annonce