Termometeret er bandlyst i flere kommuner: Nu kan pædagoger sende børn hjem på mistanke

Velfærd

30/08/2017 09:20

Nick Allentoft

Termometret er skiftet ud med en hånd på panden og personalets vurdering i nogle kommuner.

Der bliver ikke rakt ud efter termometret, hvis personalet i daginstitutionerne i Frederiksberg eller Rudersdal kommune har mistanke om, at et barn er sygt.

Kommunerne mener nemlig ikke, at det er barnets temperatur, der skal afgøre, om et barn skal hentes eller ej, men barnets tilstand - og derfor skal personalet ikke tage temperaturen på børnene.

For personalet i institutionerne skal ikke lege læger, siger Anne-Mette Brandt, dagtilbudschef i Frederiksberg kommune.

- Det er ikke personalets gebet at vurdere, hvor sygt er sygt. Deres mistanke om, at et barn er utilpas, er tilstrækkelig til, at man kontakter forældrene og siger: 'dit barn er sygt, du skal komme og hente det', forklarer Anne-Mette Brandt til DR P4 København.

Men det stiller forældrene i en ubehagelige situation, mener forældrenes landsforening Fola. For så bliver det noget sværere at smide arbejdsopgaverne og løbe ud ad døren for at hente sit syge barn, når man ikke kan smide feberkortet.

- Det kan blive rigtig svært for forældre på arbejdsmarkedet at argumentere over for chefen, at det er nødvendigt at gå hjem, fordi ens barn er syg, siger Louise Gjervig Lehn, formand for Fola, til DR P4 København.

I Gentofte, København, Roskilde, Køge, Gribskov og Hillerød kommune må personalet gerne tage børnenes temperatur, hvis der er mistanke om sygdom. Her sker det primært med et øretermometer.

Hele historien hos DR København

Mest Læste

Annonce