V-ordførere anklager DF for udlændingepopulisme

Politik

10/08/2016 11:14

Nick Allentoft

- De kan jo tillade sig at gøre det, for de ved jo godt, at det har ikke en jordisk chance for at blive til politik, siger Venstres Jan E. Jørgensen til Politiken.
Det er populistisk og vidner om, at Dansk Folkeparti er et signalparti, når Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, forleden slog til lyd for »et stop for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande i en periode« for at forhindre terrorisme. Sådan lyder den hårde hilsen ifølge Politiken onsdag fra regeringspartiet Venstre til støttepartiet, der i disse dage indleder det nye folketingsår med partiets sommergruppemøde.

Et folketingsår, hvor en af regeringens helt store udfordringer bliver at få Dansk Folkeparti med på skattelettelser, og hvor DF på forhånd har stillet modkrav om markante udlændingestramninger

»Det er populisme, for Thulesen Dahl har jo været ude i 2014 og sige, at de ikke diskriminerer på baggrund af religion. Og nu går næstformanden så ud og siger, at man skal lave totalt stop for alle fra muslimske lande«, siger Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, til Politiken.

Han henviser til, at Søren Espersen dagen efter sit forslag overlod det til udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen at stå på mål for forslaget. Og på TV 2 fortalte Henriksen så, at der ikke vil komme et konkret lovforslag om, at muslimer ikke måtte komme ind, men at et generelt asylstop, som DF tidligere har talt for, i praksis vil kunne udelukke de fleste muslimer fra at komme ind.

Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, langer også ud efter Espersen-forslaget, som han kalder »helt sort«.

»Det er de der populistiske, letkøbte meldinger, som viser, at DF i vid udstrækning er sådan et signalparti, som er meget gode til at fange nogle stemninger hos nogle befolkningsgrupper, men lige så snart man går dem lidt på klingen med, hvad de egentlig mener, så bliver det lidt svært at finde ud af. De kan jo tillade sig at gøre det, for de ved jo godt, at det har ikke en jordisk chance for at blive til politik«, siger Jan E. Jørgensen til Politiken.

Hos DF er Martin Henriksen ikke overraskende uenig i venstrefolkenes betragtninger.

»Jeg er ked af, at det kommer som en overraskelse for de gode venstrefolk, men vi har jo sådan set et stykke tid været i gang med at få den muslimske indvandring ned«, siger han til Politikenog henviser til, at partiet uden om regeringen før sommer fik afskaffet den såkaldte greencardordning samt foreslog et generelt asylstop.    

Mest Læste

Annonce