Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn i Danmark følger det danske børnevaccinationsprogram, og at alle forældre tjekker, om de har husket deres børns vacciner. Foto: Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn i Danmark følger det danske børnevaccinationsprogram, og at alle forældre tjekker, om de har husket deres børns vacciner. Foto: Sundhedsstyrelsen.

Har du husket dine børns vaccinationer?

Velfærd

27/4/15 12:53

Mikkel Sarka

WHO har i april måned særligt fokus på, om børn har fået alle deres vaccinationer og holder i denne uge ’World immunization week’. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at forældre bruger lejligheden til at tjekke deres børns vaccinationer.

Vaccination af børn mod børnesygdommene har haft en enorm betydning for børnesundheden i det 20. århundrede. Mange af sygdommene, vi vaccinerer mod, er nu sjældne i Danmark og fylder derfor ikke meget i forældres bevidsthed.

Hvis vi alle tager ansvar for at have en høj vaccinationsdækning ved at lade vores børn vaccinere, kan vi undgå, at sygdommene igen optræder som epidemier i Danmark - og med det undgå alvorlige forløb, mén eller dødsfald af disse sygdomme. Når du lader dit barn vaccinere, er du også med til at beskytte sårbare børn og voksne, der er i størst risiko for at blive alvorligt syge af de sygdomme, vi vaccinerer mod.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle børn i Danmark følger det danske børnevaccinationsprogram, og at alle forældre tjekker, om de har husket deres børns vacciner.

Tjek vaccinationen

Mangler dit barn en eller flere vacciner så bestil straks en tid hos lægen og læg en plan for, hvornår de skal gives.

Tilslutningen til vaccination

Én ud af fem børn i verden mangler en af de vaccinationer, WHO anbefaler til børn. WHO ønsker at reducere antallet af ikke-vaccinerede og dermed reducere antallet af alvorlig sygdom og dødsfald på verdensplan forårsaget af sygdommene, vi vaccinerer mod.

I Danmark er tilslutningen til børnevaccinationsprogrammet heller ikke optimal, fx er kun ca. 90 % af børn fuldt vaccineret med MFR-vaccinen, og de resterende børn vil derfor være ubeskyttede mod blandt andet mæslinger.

Følg op på manglende vaccinationer og spred budskabet til dem du holder af.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.