Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7 mindre kendte symptomer på høfeber - og hvordan du slipper af med dem.

Sundhed

26/03/2024 10:44

Kathrine Frich

Sørg for at håndtere din høfeber effektivt.

Høfeber kan ramme tidligere end normalt i år på grund af en mild vinter og tidligere forårslignende forhold.

Det skriver Daily Record

Høfeber, medicinsk kendt som allergisk rhinitis, rammer millioner af mennesker verden over og er normalt værre mellem slutningen af ​​marts og september, når træpollen stiger.

Mere end bare nysen

Tilstanden forårsager nysen, overbelastning og kløende øjne. Men ud over disse almindelige symptomer ligger mindre kendte tegn, der kan forstyrre dit daglige liv i allergisæsonen.

Dr. Jamie Winn har givet et råd om, hvad du skal gøre, hvis du oplever symptomer.

"Selvom der ikke er nogen kur mod høfeber eller en måde at forhindre det på, kan forståelse af symptomer være afgørende for at håndtere høfeber effektivt. Selvom du allerede tager antihistaminer, skal du rådføre dig med en sundhedspersonale, hvis du oplever symptomer, der er alvorlige eller vedvarende. De kan sikre, at alle de relevante ledelsesstrategier implementeres for at gøre din dagligdag lettere."

Mindre kendte symptomer

Her er nogle af de mindre kendte symptomer på høfeber, du skal være opmærksom på, og hvordan du kan forebygge dem. Høfeber symptomer

Trykken i ørene

Høfeber kan forårsage en fornemmelse af tryk eller fylde i ørerne, svarende til mild øretilstopning. Bekæmp dette symptom ved at bruge saltvandsnæsespray for at holde næsepassagerne klare. Du kan også øve Valsalva-manøvren for at aflaste trykket; luk munden og klem næsen lukket, mens du trækker vejret ud, som om du pustede en ballon op.

Høfeber kan føre til dysfunktion af de eustakiske rør, hvilket kan forårsage fornemmelser af knald eller klik i ørerne og endda midlertidigt høretab. For at klare dette, øv kæbeøvelser og overvej at bruge håndkøbsdekongestanter.

Ondt i halsen

Postnasal drop, en almindelig høfeber-komplikation, kan føre til vedvarende ondt i halsen. At gurgle med varmt saltvand og sutte på halstabletter kan hjælpe med at lindre din hals, og det er vigtigt at forblive hydreret ved at drikke rigeligt med vand.

Træthed

Ofte overset, kan høfeber udløse træthed på grund af konstant inflammation og forstyrret søvnmønster. For at håndtere træthed, prioriter hvile, prøv at opretholde en konsekvent søvnplan og overvej antihistaminer i håndkøb for at lindre dine symptomer.

Ændringer i smag og lugt

Hvis din mad har smagt mærkeligt, kan det skyldes tilstoppet næse fra høfeber, som kan sløve smags- og lugtesansen. Du ønsker måske at inkorporere krydret mad i din kost eller have minteprodukter som tyggegummi ved hånden for at stimulere dine smagsløg. Næseskylning med saltvandsopløsning kan også hjælpe med at rydde næsepassager og genoprette din lugtesans.

Hjernetåge

På grund af kronisk betændelse kan høfeberramte opleve kognitiv svækkelse såsom koncentrationsbesvær eller hukommelsesproblemer. Bekæmp denne hjernetåge ved at opretholde en god søvnrutine og prøv at øve mindfulness-teknikker.

Tandpine

Hvis du føler, at du måske har brug for en tur til tandlægen, kan tandsmerter skyldes sinusbetændelse forbundet med høfeber. Kontakt både en tandlæge og en læge for at skelne mellem tand- og bihulerelaterede smerter, og de kan guide dig gennem det bedste behandlingsforløb.

Irriteret hud

Nogle høfeberpatienter kan opleve forskellige former for hudirritation, såsom kløe eller nældefeber, som følge af allergiske reaktioner. At undgå kendte allergener, skifte til hypoallergene hudplejeprodukter og tage antihistaminer kan hjælpe med at mindske disse hudsymptomer.

Mest Læste

Annonce