Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gårsdagens coronatal: Igen flere end 2000 smittet - presset på sygehusene stiger

Sundhed

08/12/20 9:28

Theis

Udover det daglige smittetal, så stiger kontakttallet også igen.

På et pressemøde mandag indførte landets statsminister Mette Frederiksen (S) en række delvise nedlukninger i større danske byer, derudover forlængede hun de nuværende landsdækkende restriktioner. 

Det skyldes, fortalte statsministeren på pressemødet, at de daglige smittetal har været høje den sidste uges tid. Sammenholdt med fremskrivninger fra de danske sundhedsmyndigheder tegner det et billede af meget høje daglige tal, når vi når til slutningen af december. 

Det billede ser ud til at fortsætte i denne uge. På ugens første dag er tallene endnu en gang for højt. Det fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der også deltog på pressemødet. 

Alle dagens coronatal stiger

Ministeren fortæller, at der i det forgangne døgn er registreret 2046 nye smittetilfælde i Danmark. Tallet er det højeste tal, der er målt på et døgn i løbet af efteråret. Det er dog værd at bemærke sig, at der nu testes langt flere end i fopr

Et af nøgletallene gennem hele epidemien har været antallet af indlagt. Det fortæller nemlig, hvor meget pres, der er på sundhedssystemet. Dette tal stiger også. Faktisk med hele 26, så der nu er 328 indlagte på danske sygehuse. 

Samtidig kunne ministeren fortælle, at kontakttallet er steget til 1,2. Det betyder, at epidemien igen er stigende. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.