Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Krav om negative tests for alle passagerer fra UK

Sundhed

04/1/21 9:32

Theis

Fra 4. januar til og med 17. januar vil der være forbud mod at flyve fra Storbritannien til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest

For at begrænses smitten med den mere smitsomme variant af Covid19 fra Storbritannien har regeringen besluttet at indføre et krav om, at alle flypassagerer, der kommer fra Storbritannien, skal fremvise negative coronatest foretaget indenfor 24 timer inden de går om bord på flyet, før flyselskaberne må tage den dem med.

Omfanget af smitte med den nye variant i Danmark er fortsat på lavt niveau, og det er sundhedsmyndighedernes anbefaling at forebygge nye introduktioner af smitten i Danmark.

I dag er det frivilligt, om man vil lade sig teste ved ankomst til Danmark, og det er vurderingen, at for få passagerer tager imod tilbuddet. Med forbuddet mod at flyselskaberne kan medtage passagerer, der ikke er testet negativt, sikres det, at passager ikke kan fravælge en test.

Følger situationen tæt

”Regeringen følger situationen tæt, og vi kan se, at en stor del af de passager, der er kommet med fly fra Storbritannien, ikke har taget mod tilbuddet om en test. Det giver en øget risiko for, at der kommer mere af den særligt smitsomme variant af Covid19 ind i Danmark, uden at vi opdager det. Derfor laver vi et forbud mod at flyve med passagerer fra Storbritannien, der ikke er testet negativt,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Forbuddet gælder alle passagerer, og det er op til flyselskaberne at sikre, at man ikke kommer ombord uden en negativ test. Børn i alderen til og med 12 år er dog undtaget fra test-kravet. Det bliver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der fører tilsyn med, at forbuddet bliver overholdt.