Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen melder ud: Disse danskere vaccineres først

Sundhed

04/2/21 9:22

Theis

Sundhedsstyrelsen har meddelt regionerne, at det er de ældste borgere, der står for tur, når Region Hovedstaden i næste uge for første gang modtager en leverance af Moderna-vacciner. Der åbnes for bookingtider i dag, som kan benyttes af borgere på 93 år og opefter, som har modtaget invitation til vaccination via eBoks eller brev.

I denne uge lander endnu en leverance af COVID-19-vacciner i Region Hovedstaden, nemlig den første leverance af vacciner fra producenten Moderna. Sundhedsstyrelsen har meddelt regionerne, at disse vacciner skal gå til 1. vaccination af de allerældste borgere, som endnu ikke er blevet vaccineret eller har fået tilbud om vaccination.

Halvdelen skal gemmes til 2. stik

Regionen får i denne omgang leveret 4.700 doser Moderna-vaccine, hvoraf halvdelen skal gemmes til 2. vaccination. Det betyder, at forventet 2.500 af de ældste borgere vil blive vaccineret i løbet af næste uge (der ventes en 110 procents udnyttelse af vaccinen).

Det vurderes, at dette rækker til at vaccinere borgere på 93 år og ældre, som ikke allerede er vaccineret eller har modtaget en invitation til vaccination, som ønsker vaccination. Det er således de allerældste borgere i regionen, som nu kan se frem til at modtage en invitation i eboks eller via brev. Region Hovedstaden starter vaccinationen af de ældste borgere op mandag den 8. februar.

Vaccineres i vaccinationscentre

Vaccination med Moderna vaccine vil i første omgang foregå i regionens seks vaccinationscentre i Ballerup, Bella Centret, Øksnehallen, Ishøj, Hillerød og Bornholm.

”Den første leverance af Moderna har begrænset størrelse og kommer i glas med 10 vacciner i hver, ligesom der er tale om en ny vaccinetype og dermed også nogle lidt andre procedurer for optræk, transport m.v. Derfor har vi valgt at starte op med at tage vaccinen i brug i vores seks vaccinationscentre,” siger lægefaglig vicedirektør og leder af regionens vaccinetaskforce, Jonas Egebart.

De inviterede borgere kan selv eller med hjælp fra pårørende booke tid til vaccination via Vacciner.dk, ligesom alle 29 kommuner i regionen får mulighed for at reservere et tidsrum til et nærmere fastsat antal borgere, og således hjælper med tidsbestilling og transport, hvis dette er relevant.

Regionen opfordrer pårørende til at hjælpe med at holde øje med invitationen i eBoks eller postkassen samt at hjælpe de ældre med transport til vaccinationsstedet.

Revaccination med Pfizer-BioNTech fortsætter

Region Hovedstadens Apotek har i dag modtaget en ny leverance af COVID-19- vacciner fra Pfizer-BioNTech, som i løbet af de næste dage skal bruges til den anden og sidste vaccination af både borgere og personale, der fik første stik i starten af januar.

”Det så på et tidspunkt lidt svært ud, fordi vi fik for få vacciner leveret, men som det ser ud lige nu, så lykkes det at få vaccinerne til at række til de borgere, som har booket tid til færdigvaccinering i denne uge,” siger Jonas Egebart.

Nye 1. vaccinationer til de borgere, som allerede har modtaget en invitation, men som venter på ledige tider, må desværre vente lidt længere. Udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen er, at nye 1. vaccinationer er reserveret de ældste medborgere.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.